Πέτσας για Πάσχα: Στις προθέσεις της κυβέρνησης οι μετακινήσεις εκτός νομού

Εκείνο το διάστημα θα ληφθούν οι αποφάσεις για την άρση των περιορισμών

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό ενόψει Πάσχα άφησε ο  αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Μετακίνηση Πάσχα: Τα τρία σενάρια για να ταξιδέψουμε στην περιφέρεια  

Όπως ανέφερε, οι υπερτοπικές μετακινήσεις είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης «αλλά το εξετάζουμε. Οι αποφάσεις θα παρθούν λίγο πριν το Πάσχα με βάση την εικόνα της επιδημιολογικής κατάστασης» είπε μιλώντας στο Mega.

Πάσχα στο χωριό: Τα σενάρια και η δήλωση Μητσοτάκη που «γεννά» ελπίδες

Κοντά στο Πάσχα αναμένεται να ληφθούν και οι αποφάσεις για την άρση των περιοριστικών μέτρων. «Πάντως στις 14 Μαΐου θα ανοίξουν οι τουριστικές δραστηριότητες. Επομένως τόσο οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, όπως και άλλοι περιορισμοί πρέπει να εξεταστούν και υπό αυτό το πρίσμα» σημείωσε.

Ακόμη, εξήγησε ότι οι βαλβίδες αποσυμπίεσης περιλαμβάνουν σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας και των κοινωνικών δραστηριοτήτων και όχι απότομο. «Η κυβέρνηση προχώρησε σε τέτοιου είδους ανοίγματα με τη σύμφωνη γνώμη των ειδικών» δήλωσε.

Πάσχα στο χωριό: Τι θα γίνει με τις μετακινήσεις από νομό σε νομό

Σχετικά με το νέο εκλογικό νομοσχέδιο των ΟΤΑ,  γνωστοποίησε ότι αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή, πριν το Πάσχα. «Είναι σοβαρή αλλαγή. Επαναφέρουμε την διακυβερνησιμότητα των δήμων, που είχε τρωθεί πολύ από το νόμο Σκουρλέτη, ο οποίος οδηγούσε σε αδυναμία του εκλεγμένο δήμαρχο και του δημοτικού συμβουλίου να υλοποιήσει το πρόγραμμα με το οποίο είχε εκλεγεί» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, σχετικά με τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, ανέφερε:  «Πολύ σημαντικός πυλώνας της δημοκρατίας η ελευθερία του Τύπου. Σε τέτοιου είδους περιπτώσεις πρέπει να είναι ομόθυμη η καταδίκη. Και φυσικά να βρεθεί ο δράστης. Στο πολιτικό παιχνίδι, πολλές φορές στοχοποιούνται τα μέσα ενημέρωσης. Θα έπρεπε να μείνουν έξω από αυτό και να αφήσουμε τους δημοσιογράφους απερίσπαστους να κάνουν τη δουλειά τους».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top