Πάσχα στο χωριό: Τα σενάρια και η δήλωση Μητσοτάκη που «γεννά» ελπίδες

Ποιος είναι ο σχεδιασμός για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό

«Όλοι ευχόμαστε να μπορούμε να πάμε στα χωριά μας, στους τόπους καταγωγής μας», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στη Μάρα Ζαχαρέα για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Το «Πάσχα στο χωριό» παίρνει σειρά στη συζήτηση για την άρση των περιοριστικών μέτρων, μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των άνοιγμα των Λυκείων, από τη Δευτέρα 12 Απριλίου.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έδωσε το στίγμα των προθέσεων της κυβέρνησης στη χθεσινή συνέντευξή του στη Μάρα Ζαχαρέα για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, τονίζοντας ότι «όλοι ευχόμαστε να μπορούμε να πάμε στα χωριά μας, στους τόπους καταγωγής μας».

Συνέντευξη Μητσοτάκη στο Star: Χωρίς εισφορά αλληλεγγύης και το 2022

Μητσοτάκης στο Star: Σκεφτόμαστε υποχρεωτικό εμβολιασμό στην Υγεία 

Ωστόσο, ήταν απόλυτα σαφής ότι είναι πολύ νωρίς για να απαντηθεί το ερώτημα εάν θα ανοίξουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, μεταθέτοντας τη σχετική συζήτηση για μετά από δύο εβδομάδες, όταν θα υπάρχει σαφής εικόνα για το επιδημιολογικό αποτύπωμα από την επαναλειτουργία των καταστημάτων και των σχολείων.

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Τι θα γίνει με όσους μαθητές νοσήσουν

Μητσοτάκης συνέντευξη σε Ζαχαρέα

Δε θα ληφθεί καμία πολιτική απόφαση και θα υιοθετηθεί η εισήγηση των ειδικών δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το θέμα της διαπεριφερειακών μετακινήσεων ενόψει Πάσχα, στη συνέντευξή του στη Μάρα Ζαχαρέα για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει πιστά την πρόταση της επιτροπής, απορρίπτοντας κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να επιτραπεί το Πάσχα στο χωριό με πολιτική απόφαση, δηλαδή σε περίπτωση που γνωμοδοτήσει για το αντίθετο η επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Πάσχα στο χωριό: Πότε θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή θα λάβει τις αποφάσεις της για το θέμα λίγο πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα. Οι μετακινήσεις από νομό σε νομό θα επιτραπούν μόνο όταν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, χωρίς να μπαίνει σε κίνδυνο η δημόσια υγεία. 

Αν και οι ειδικοί επισημαίνουν ότι είναι πολύ νωρίς για να πάρει κάποιος ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα, υπάρχουν οι απαισιόδοξοι, που πιστεύουν ότι θα ήταν παράτολμο βήμα το να ανοίξουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, και οι αισιόδοξοι, που πιστεύουν ότι μπορεί να είναι και καλύτερα, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα μεγάλα αστικά κέντρα κατά τη μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας.

Συνέντευξη Μητσοτάκη στο Star: H Λιβύη έχει σύνορα με Κρήτη, όχι με Τουρκία

Μητσοτάκης: Πειθαρχούμε ώστε ό,τι ανοίγει, να μην ξανακλείσει

«Αν εγώ πάω στο εξοχικό μου, πώς θα διασπείρω τον ιό; Τι μας κάνει να πιστεύουμε ότι όποιος μείνει στην Αθήνα το Πάσχα, θα ψήσει το αρνί μόνος του; Αν μείνουμε 5 εκατομμύρια Αθηναίοι το Πάσχα, θα είμαστε πιο πυκνά, απ’ ότι αν αραιώσουμε», είπε καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, τασσόμενος υπέρ της άρσης της απαγόρευσης για μετακίνηση εκτός νομού, τουλάχιστον για το Πάσχα.

«Θέλω να ελπίζω ότι το φετινό Πάσχα δε θα είναι σαν το περσινό. Δεν ξέρω, όμως, εάν θα μπορούμε να πάμε από νομό σε νομό. Θα το δούμε», είπε, από την πλευρά του, ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Δώρο Πάσχα 2021: Πότε θα πληρωθεί και πώς υπολογίζεται

«Ο σχεδιασμός είναι αρχές Μαΐου να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό. Για το Πάσχα όμως δεν μπορώ να σας πω ακόμα, είναι νωρίς. Ας περάσουν πρώτα αυτές οι εβδομάδες», δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος.

Πιο αισιόδοξος φάνηκε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος εκτίμησε ότι το φετινό Πάσχα θα μπορέσουμε να μετακινηθούμε στους τόπους καταγωγής μας, εάν δεν υπάρχει μεγάλη επιδημιολογική επιβάρυνση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο σενάρια, που έχουν συζητηθεί για το Πάσχα στο χωριό σε αυτή την πρώιμη φάση είναι:

-    να επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού σε όσους μπορούν να αποδείξουν πως πηγαίνουν στα εξοχικά τους μέσω του Ε9

-    να επιτραπεί η μετακίνηση σε άτομα, που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου

Για το δεύτερο σενάριο, πρόσφατα ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, είπε πως – κατά τη γνώμη του – είναι δύσκολο να ληφθεί ως απόφαση, διότι δημιουργεί την αίσθηση της διάκρισης και της αδικίας σε όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, απλά επειδή δεν έχει έρθει η σειρά τους.

Δείτε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μάρα Ζαχαρέα για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top