Πανελλαδικές Εξετάσεις: Τι θα γίνει με όσους μαθητές νοσήσουν

Μακρή: Οι Πανελλαδικές θα γίνουν στην ώρα τους

«Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα γίνουν στην ώρα τους», ξεκαθάρισε η Ζέττα Μακρή.

H υφυπουργός Παιδείας, μιλώντας στον Σκάι, είπε πως η επιστροφή των μαθητών των Λυκείων στα θρανία με γίνει με τις ασφαλέστερες δυνατές συνθήκες, με τη συνδρομή των self test και την τήρηση όσων αυστηρών μέτρων ασφαλείας, όπως αποστάσεις, χρήση μάσκας και είσοδο στα σχολεία από διαφορετικές εισόδους.

Οι μαθητές θα δείχνουν το αποτέλεσμα του self test στον δάσκαλο

Οι μαθητές των Λυκείων επιστρέφουν στις τάξεις τους από τη Δευτέρα 12 Απριλίου, κάνοντας υποχρεωτικό self test τόσο οι ίδιοι, όσοι και οι εκπαιδευτικοί, δύο φορές την εβδομάδα.

Κεραμέως: Δεν ανοίγουν πριν το Πάσχα Δημοτικά και Γυμνάσια

Το αποτέλεσμα θα δηλώνεται μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr, στην οποία θα εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test.

Οι μαθητές θα πρέπει να δείχνουν το αποτέλεσμα του τεστ στον δάσκαλο, ο οποίος με τη σειρά του θα ενημερώνει τον υπεύθυνο της σχολικής μονάδας.

Self-tests: Υποχρεωτικά δύο φορές την εβδομάδα για μαθητές, εκπαιδευτικούς

Όπως τόνισε η κυρία Μακρή, θα μπορούν είτε να εκτυπώνουν σε χαρτί το αποτέλεσμα του τεστ, όπως κατοχυρώθηκε στην ειδική πλατφόρμα, είτε να δείχνουν από το κινητό τους μια φωτογραφία (print screen) από το αποτέλεσμα.

Τι θα γίνει με όσους μαθητές νοσήσουν κατά τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Ένα θέμα που απασχολεί χιλιάδες γονείς και μαθητές είναι τι θα συμβεί εάν κάποιος μαθητής νοσήσει κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Όπως είπε η κυρία Μακρή, όσοι μαθητές νοσήσουν κατά τη διάρκεια των εξετάσεων ή λίγο πριν ξεκινήσουν, τότε θα δίνει τις εξετάσεις τον Σεπτέμβριο.

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν η κυβέρνηση ανησυχεί ότι μπορεί να είναι μεγάλος αυτός ο αριθμός, είπε πως πιστεύει ότι δε θα είναι, με βάση και τις εκτιμήσεις των ειδικών για την πορεία της πανδημίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top