Self-tests: Υποχρεωτικά δύο φορές την εβδομάδα για μαθητές, εκπαιδευτικούς

Πώς θα λειτουργήσει η διαδικασία

Τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει η διαδικασία με τα self- tests εξήγησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως

Στα θρανία τους επιστρέφουν οι μαθητές και των τριών τάξεων των Λυκείων από την ερχόμενη Δευτέρα 12 Απριλίου. Απαραίτητη προϋπόθεση γι’ αυτό θα είναι όμως η διενέργεια self- tests από μαθητές και εκπαιδευτικούς, δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.

Κεραμέως: Ανοίγουν τα Λύκεια όλης της χώρας στις 12 Απριλίου

Πώς θα λειτουργήσει η διαδικασία με τα self- tests σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει η διαδικασία με τα self- tests εξήγησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Αρχικά, θα παραλαμβάνουν δωρεάν το self-test, μαζί με ενημερωτικό υλικό από το φαρμακείο, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ τους. (Το πρώτο τεστ μπορούν να το παραλάβουν μαθητές και εκπαιδευτικοί Λυκείου από αύριο σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη και από την Παρασκευή στην υπόλοιπη χώρα. Από την ερχόμενη Δευτέρα θα μπορούν να παραλάβουν και το 2ο τεστ).

Self tests - Κοντοζαμάνης: Από αύριο η διάθεσή τους στα φαρμακεία

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα κάνουν τα self-tests στο σπίτι τους. Συστήνεται το τεστ να γίνεται το ίδιο πρωί ή το προηγούμενο βράδυ. Άρα, το πρώτο τεστ θα μπορεί να γίνει την Κυριακή το βράδυ ή την Δευτέρα το πρωί.

Αποκλειστικό: Έτσι είναι τα self-tests που θα δίνονται δωρεάν στους πολίτες

Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr, στην οποία θα εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test.

Η διαδικασία αν το self-test μαθητών και εκπαιδευτικών είναι αρνητικό

Για τους μαθητές, θα εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr. Οι μαθητές θα φέρουν τη σχολική κάρτα μαζί τους όλη την εβδομάδα και θα την επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα της Δευτέρας και της Πέμπτης.

Για τους εκπαιδευτικούς, θα εκδίδεται η δήλωση αρνητικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να γράφουν μια χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα/ τη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος.

Η διαδικασία αν το self-test μαθητών και εκπαιδευτικών είναι θετικό

Θα εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid test σε δημόσια δομή. Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Self-test: Τι πρέπει να κάνει κάποιος αν βγει θετικός

Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, θα ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, οι μαθητές/εκπαιδευτικοί θα λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και επιστρέφουν στο σχολείο.

Ήδη έχει αποσταλεί στα φαρμακεία και δοθεί στη δημοσιότητα επεξηγηματικό υλικό καθώς και σχετικό βίντεο για κατατοπιστική ενημέρωση όλων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top