Self-test: Τι πρέπει να κάνει κάποιος αν βγει θετικός

Βήμα βήμα η διαδικασία αυτοαπομόνωσης - Τι είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης

Για την πορεία της πανδημίας στην Ευρώπη μίλησε αρχικά κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ο επίκουρος καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, σημειώνοντας ότι στην Ελλάδα έχει σημειωθεί σημαντική αύξηση στα ενεργά κρούσματα, ενώ η πίεση στο ΕΣΥ αυξάνεται. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη διαδικασία αυτοαπομόνωσης που πρέπει να ακολουθεί ο πολίτης, στην περίπτωση που διαγνωσθεί θετικός μετά το self-test.

Self-test: Bήμα βήμα πώς κάνουμε στο σπίτι μας το τεστ για τον κορωνοϊό

«Εάν κάποιος βρεθεί θετικός και ζει στο ίδιο σπίτι με άλλους ανθρώπους, θα πρέπει να διαλέξει ένα δωμάτιο για να απομονωθεί και παράλληλα να είναι λειτουργικό για μας και για τους υπόλοιπους» είπε.

Μαγιορκίνης: Ένας στους είκοσι που κάνουν τεστ θα βγει θετικός

Επίσης, είναι σημαντικό να απομονωθούν τα τρόφιμα που καταναλώθηκαν μερικώς από τα θετικά άτομα, τις τελευταίες δύο ημέρες. Στο ίδιο μήκος κύματος, θα πρέπει να αποφεύγεται η κουζίνα από τους θετικούς. Ιδανικά τα τρόφιμα να τα πηγαίνουν στους θετικούς στην πόρτα του δωματίου.

Self test: Από την Τετάρτη στα φαρμακεία - Ποιοι έχουν προτεραιότητα

Ακόμη, οι θετικοί θα πρέπει να αποφεύγουν να κινούνται σε κοινόχρηστους χώρους, ενώ σημαντική είναι η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας στους κοινόχρηστους χώρους. Στην περίπτωση κοινού μπάνιου, θα πρέπει να μη χρησιμοποιούνται τα ίδια αντικείμενα όπως οδοντόπαστες και πετσέτες. «Ο καθένας θα πρέπει να φέρνει τα ατομικά του αντικείμενα όταν θέλει να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα και το μπάνιο», τόνισε.

Σημαντικός είναι και ο αερισμός του χώρου. «Θα πρέπει να υπάρχουν μισάνοιχτα παράθυρα σε όλο το σπίτι καθώς πλέον και ο καιρός επιτρέπει κάτι τέτοιο» είπε. 

Εφόσον ολοκληρωθεί η περίοδος νόσησης ενός θετικού φορέα του κορωνοϊού, θα πρέπει να πλυθούν και να απολυμανθούν οι χώροι στους οποίους απομονώθηκε, δηλαδή το συγκεκριμένο δωμάτιο πριν χρησιμοποιηθεί από τα υπόλοιπα μέλη μιας οικογένειας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top