Μαγιορκίνης: Ένας στους είκοσι που κάνουν τεστ θα βγει θετικός

Στην Αττική, η πανδημία παρουσιάζει επιβάρυνση κατά 20%

Ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στην επικράτεια σημείωσε περαιτέρω μικρή αύξηση, το ΕΣΥ πιέζεται, ενώ στα θετικά καταγράφεται η αύξηση των εξιτηρίων από τα νοσοκομεία, όπως ανέφερε ο επίκουρος καθηγητή επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά την σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην χώρα.  

Στην Αττική η επιδημία παρουσιάζει μεγαλύτερη επιβάρυνση της τάξης του 20%, ενώ ήπια επιβάρυνση έχουμε στην Θεσσαλονίκη.

Παπαευαγγέλου: Όλα όσα είπε για το σταδιακό άνοιγμα δραστηριοτήτων

Αναφερόμενος στην επιδημιολογική κατάσταση, ο Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ένα στα είκοσι άτομα που θα κάνει τεστ θα βγει θετικό, κάτι που σημαίνει ότι είναι εξαιρετικά υψηλή η επαφή μας με φορέα του ιού» Συνέστησε ιδιαίτερη προσοχή και τήρηση των μέτρων προστασίας, ιδιαίτερα εκείνου της μάσκας.  

Χαρδαλιάς: Τα self test φέρνουν άνοιγμα λιανεμπορίου, σχολείων, μετακίνησης

Το ηλικιακό προφίλ της επιδημίας παραμένει σταθερό τους τελευταίους δύο μήνες, με την ομάδα των 40-65 να οδηγεί την επιδημία και μετά να ακολουθεί η ομάδα των 18-39, ωστόσο όπως είπε, τελευταία παρατηρούνται σημαντικές επιπτώσεις και στις ηλικίες 18 με 39.  

«Τα self test δε διαφέρουν από τα τεστ κύησης»

Ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης αναφέρθηκε και στo self- testing, το οποίο δήλωσε πως θα είναι «εύκολο, γρήγορο και σχετικά αξιόπιστο», με τους πολίτες να συνδράμουν στον περιορισμό της πανδημίας.

Οπως εξήγησε ο καθηγητής, το self test δεν διαφέρει από το τεστ κύησης και «σημείο-κλειδί» αποτελεί η λήψη δείγματος από τη μύτη ή σάλιο, ενώ είναι σημαντικό ο καθένας να το κάνει μόνος του.

Ο καθηγητής επισήμανε ότι η διαδικασία εκμάθησης για το self test στο σπίτι μπορεί να γίνει μέσω βίντεο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top