Χαρδαλιάς: Τα self test φέρνουν άνοιγμα λιανεμπορίου, σχολείων, μετακίνησης

Ποιες περιοχές μπαίνουν σε «βαθύ κόκκινο» και ποιες παραμένουν   

Τι ανέφερε ο Ν. Χαρδαλιάς για τα νέα δεδομένα που δημμιουργεί το self test στο άνοιγμα δραστηριοτήτων,  στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό την Παρασκευή 26/3       

«Η στρατηγική του self test  δημιουργεί νέα δεδομένα» ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.  Ο Υφυπουργός  ανήγγειλε συγκεκριμένα ότι η Επιτροπή των ειδικών θα συνεδριάσει στα μέσα της επόμενης εβδομάδας για να εξετάσει την επανέναρξη των διαδημοτικών μετακινήσεων, την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, όπως επίσης την επαναλειτουργία των σχολείων.

Lockdown: Τα self-tests «κλειδί» για άνοιγμα εστίασης και τουρισμού     

ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΟ «ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ»   

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ακόμη ότι στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου («βαθύ κόκκινο») εντάσσονται, με ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, από αύριο το πρωί στις 6, η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, ο Δήμος Γρεβενών της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών, ο Δήμος Κιλκίς της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, και ο Δήμος Βέροιας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας

ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ «ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ»   

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου («βαθύ κόκκινο») παραμένουν:

Η Περιφέρεια Αττικής, οι ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Χαλκιδικής, Θεσσαλονίκης, Θεσπρωτίας. Ηρακλείου, Λέσβου. Ζακύνθου και Μυκόνου, καθώς και οι Δήμοι Καλυμνίων, Χίου, Ανωγείων, Ιωαννιτών και Μετσόβου, Κατερίνης, Αμφίπολης, Σκιάθου, Καρδίτσας, Καστοριάς και Ορεστίδος. 

O κ. Χαρδαλιάς πρόσθεσε πάντως ότι σε Αρκαδία, Ευρυτανία, Χίο, Ανώγεια και Σκιάθο  υπάρχει σαφής βελτίωση στην επιδημιολογική εικόνα η οποία αν συνεχισθεί θα εξεταστεί να βγουν από το «βαθύ κόκκινο» την επόμενη εβδομάδα.         

Ο υφυπουργός ανακοίνωσε ακόμη την παράταση του ειδικού καθεστώτος πρόσθετων περιοριστικών μέτρων μέχρι τις 5 Απριλίου για τη Λέρο και τη δημοτική κοινότητα Γαλατινής του δήμου Βοΐου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, και ότι οι περιοχές αυτές βρίσκονται και παραμένουν σε ειδικό καθεστώς πρόσθετων περιοριστικών μέτρων και σε κήρυξη έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, καθεστώς που παρατείνεται μέχρι τη Δευτέρα 5 Απριλίου. Ωστόσο,  αίρεται η απαγόρευση οικοδομικών εργασιών στη Λέρο από τις 29/3.   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top