Lockdown: Τα self-tests «κλειδί» για άνοιγμα εστίασης και τουρισμού

Αναζητούνται λύσεις για το πέρασμα στην επόμενη μέρα με ασφάλεια

Με το βλέμμα στραμμένο στον κλάδο της εστίασης και του τουρισμού, ειδικοί και κυβέρνηση αναζητούν λύσεις που θα επιτρέψουν το άνοιγμά τους, σύντομα και με ασφάλεια. Μία από αυτές είναι τα τακτικά self-test στους εργαζόμενους, ακόμα και δύο με τρεις φορές την εβδομάδα.

Κορωνοϊός: Παράταση του lockdown αναμένεται να εισηγηθεί η επιτροπή

Με αυτόν τον τρόπο, τα αποτελέσματα θα δηλώνονται στην ειδική πλατφόρμα, κι έτσι θα υπάρχει ένας έλεγχος της πορείας της επιδημιολογικής κατάστασης. Από την άλλη, οι επιχειρήσεις θα τα αναρτούν σε εμφανές σημείο των καταστημάτων τους και οι πελάτες θα είναι ενήμεροι. 

Self- test: Ποια η διαδικασία αν ο πολίτης βγει θετικός στον κορωνοϊό

Ήδη στο υπουργείο Ανάπτυξης φαίνεται να μελετούν το σχέδιο ώστε να ανοίξει η εστίαση σταδιακά. Το αν θα ανοίξει πριν το Πάσχα, θα εξαρτηθεί κατά πολύ από τα επιδημιολογικά δεδομένα και την πορεία των εμβολιασμών.

Lockdown: Συνεδριάζει η επιτροπή – «Γρίφος» το άνοιγμα της αγοράς

Στοχευμένος εμβολιασμός σε εργαζόμενους του τουρισμού και της εστίασης 

Ένα άλλο μέτρο που έχει πέσει στο τραπέζι για ασφαλή τουριστική σεζόν, εκτός των self-tests, είναι ο εμβολιασμός των εργαζομένων στον τουρισμό και την εστίαση κατά προτεραιότητα.

Η προτεραιοποίηση στους εμβολιασμούς είναι στις σκέψεις των ειδικών και αν τελικά εφαρμοστεί, αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή εντός του Απριλίου.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το σχέδιο εξόδου από το lockdown, στις 14 Μαΐου αναμένεται να ανοίξει ο τουρισμός στη χώρα μας και ήδη οι κάτοικοι κάποιων μικρών νησιών στην Ελλάδα έχουν εμβολιαστεί, με αποτέλεσμα να έχουμε ήδη τα πρώτα Covid free νησιά.

Τουρισμός: Αυτά είναι τα «Covid free» νησιά της Ελλάδας

Τα παραπάνω σε συνδυασμό με το «πράσινο» πιστοποιητικό εμβολιασμού που υιοθέτησε η Κομισιόν μετά από πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη δίνουν μια ελπίδα ότι όλα μπορούν να προχωρήσουν ομαλά κατά τη φετινή σεζόν χωρίς έξαρση κρουσμάτων.

Σπουδαίο ρόλο θα διαδραματίσει η πορεία των εμβολιασμών και η διενέργεια των rapid test σε εργαζόμενους της εστίασης και του τουρισμού, στην περίπτωση που δεν καταστεί εφικτός ο εμβολιασμός.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top