Κορωνοϊός: Παράταση του lockdown αναμένεται να εισηγηθεί η επιτροπή

Δύο ημερομηνίες στο τραπέζι για το άνοιγμα των καταστημάτων

Τα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν 25/3

Παράταση του lockdown αναμένεται να εισηγηθούν σήμερα οι λοιμωξιολόγοι στην κυβέρνηση, καθώς μπορεί να παρατηρείται μια σταθεροποίηση στα επιδημιολογικά στοιχεία, ωστόσο η πίεση στα νοσοκομεία παραμένει μεγάλη και τα κρούσματα πολλά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της επιτροπής θα εξετάσουν τα έως τώρα επιδημιολογικά στοιχεία και πιθανόν να υπάρξει και νέα αξιολόγηση για το ενδεχόμενο άρσης της απαγόρευσης των μετακινήσεων από δήμο σε δήμο, κάτι που επιθυμεί διακαώς η κυβέρνηση.

Lockdown: Συνεδριάζει η επιτροπή – «Γρίφος» το άνοιγμα της αγοράς

Πάντως δεν αναμένεται να υπάρξει περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων ενώ οποιαδήποτε συζήτηση για άνοιγμα της οικονομίας και του λιανεμπορίου μετατίθεται για τουλάχιστον μία εβδομάδα ακόμα.  

Οι ειδικοί παραμένουν επιφυλακτικοί για το τι μέλλει γενέσθαι, αφού έχει αυξηθεί το ποσοστό μεταδοτικότητας των μεταλλάξεων στο 60% ενώ προβληματίζει ιδιαίτερα η ενδοοικογενειακή διασπορά. 

Λιανεμπόριο: Τέλος το click away – Πώς θα κάνουμε τα ψώνια μας

Οι αποφάσεις θα γίνουν γνωστές στις 18:00 το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιά. 

Self-test: Για ποιους θα είναι υποχρεωτικό

Επιπλέον, στη σημερινή ενημέρωση θα δοθούν διευκρινίσεις για τα self-tests. Κατά πληροφορίες, η ενημέρωση θα εξειδικευθεί από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Self- test: Ποια η διαδικασία αν ο πολίτης βγει θετικός στον κορωνοϊό

Τα self-tests  θα διατίθενται δωρεάν από τις αρχές Απριλίου από τα φαρμακεία. 

Σε απόγνωση η αγορά: H αύξηση κρουσμάτων παρατείνει το lockdown  

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κοντοζομάνης, θα διευκρινίσει ότι τα tests που θα επιλεγούν, κυκλοφορούν ήδη σε χώρες της Ευρώπης, θα φέρουν τις απαραίτητες ευρωπαϊκές σημάνσεις και πιστοποιητικά ασφαλείας. 

Self test κορωνοϊού: Ξεκινούν από Απρίλιο και θα γίνονται στο σπίτι

Παράλληλα, αναμένεται να ανακοινωθούν και στοιχεία υποχρεωτικότητας για τα self-tests, τόσο για τη δήλωση του αποτελέσματος, ώστε να συνεισφέρουν στην επιδημιολογική απεικόνιση της πανδημίας στην Ελλάδα. Δεν αποκλείεται όσοι ανήκουν σε κάποιους επαγγελματικούς κλάδους να το κάνουν υποχρεωτικά δύο φορές την εβδομάδα. 

Lockdown: Οι νέες ημερομηνίες για το άνοιγμα της αγοράς

Οι ειδικοί εκτιμούν πως τα self-test θα αποτελέσουν «εργαλείο» που θα βοηθήσει σταδιακά στο άνοιγμα της αγοράς. 

Πότε θα ανοίξουν τελικά σχολεία, εστίαση, λιανεμπόριο με τα νέα δεδομένα

Η 29η Μαρτίου για το άνοιγμα του λιανεμπορίου δεν υπάρχει πλέον στο τραπέζι και οι δύο ημερομηνίες που  εξετάζουν οι ειδικοί είναι η 5η και η 12η Απριλίου. 

Την ίδια ώρα έχουν ήδη αρχίσει να συζητιούνται στην επιτροπή πιθανά σενάρια για το Πάσχα, με κάποια από τα μέλη της επιτροπής να εκτιμούν πως είναι πολύ πιθανόν φέτος να κάνουμε σουβλίσουμε τον οβελία στο χωριό. 

Lockdown: Δύσκολο το άνοιγμα του λιανεμπορίου την επόμενη εβδομάδα

Υπάρχουν, βέβαια, άλλοι που λένε πως και φέτος θα πρέπει να παραμείνουμε φειδωλοί στις μετακινήσεις μας το Πάσχα, αν θέλουμε να απολαύσουμε ένα ασφαλές καλοκαίρι, χωρίς να δεχθεί πλήγμα ο τουρισμός. 

Όλοι πάντως συμφωνούν πως οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν τελευταία στιγμή, μετά από την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top