Λιανεμπόριο: Τέλος το click away – Πώς θα κάνουμε τα ψώνια μας

Με μήνυμα στο 13032 και με χρονικό περιορισμό οι αγορές

Τέλος, όπως όλα δείχνουν, παίρνει η μέθοδος του click away, η οποία εγκαινιάστηκε τον Δεκέμβριο με στόχο να λειτουργούν τα καταστήματα του λιανεμπορίου, αλλά παράλληλα να αποφεύγονται οι επισκέψεις και οι ουρές.

Όπως τόνισε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης, μιλώντας στο Θέμα 104,6 FM, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να λειτουργήσουν τα καταστήματα κανονικά και όχι με τη μέθοδο του click away, δηλαδή της «παραλαβής εκτός».

«Θέλουμε να ανοίξουν τα καταστήματα γιατί αυτό θα μπορέσει να βοηθήσει την οικονομία, αλλά και την οικονομική στήριξη του ΕΣΥ», σημείωσε ο κ. Σταμπουλίδης.

Γώγος: «Άνοιγμα του λιανεμπορίου μόνο με 1.000 κρούσματα»

Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν ανοίξει πάλι το λιανεμπόριο, οι καταναλωτές θα μεταβαίνουν στο κατάστημα στέλνοντας μήνυμα στο 13032 και θα υπάρχει χρονικός περιορισμός, ο οποίος όμως ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί.

Ο κ. Σταμπουλίδης υπογράμμισε ότι μελετώνται κάθε εβδομάδα τα επιδημιολογικά στοιχεία και πως στο πρώτο βήμα για το άνοιγμα της αγοράς (με τη λειτουργία των κομμωτηρίων) παρατηρείται τήρηση των μέτρων.

Όσον αφορά το πότε θα ανοίξει το λιανεμπόριο, δε θέλησε να πάρει θέση, τονίζοντας πως όλα εξαρτώνται από την επιδημιολογική εικόνα. Άφησε, όμως, να εννοηθεί πως είναι μάλλον δύσκολο να επαναλειτουργήσει στις 29 Μαρτίου.

Λιανεμπόριο: Αμφίβολο το άνοιγμα στις 29 Μαρτίου, «πάει» για τις 5 Απριλίου

Σύμφωνα με πληροφορίες της Κάτιας Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, στο τραπέζι έχουν βρεθεί δύο ημερομηνίες για το άνοιγμα των καταστημάτων, η 29η Μαρτίου και η 5η Απριλίου. 

Πότε θα ανοίξουν τελικά σχολεία, εστίαση, λιανεμπόριο με τα νέα δεδομένα

Ο Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον Σκάι, έδωσε το στίγμα για τις προθέσεις της κυβέρνησης, τονίζοντας πως θεωρεί «αδύνατο» το άνοιγμα στις 29 Μαρτίου με τα επιδημιολογικά δεδομένα, που υπάρχουν τώρα, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει σταθερά πάνω από 3.000.

Όπως φαίνεται, η παράταση στο άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων, θα παρασύρει προς τα πίσω και το άνοιγμα των σχολείων και της εστίασης, καθώς θεωρείται δύσκολο να ανοίξουν πριν ανέβουν τα ρολά στο λιανεμπόριο και εκτιμηθούν τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα.

Άνοιγμα σχολείων: Αυτή τη φορά θα ανοίξουν τα Λύκεια! 

Η Νίκη Κεραμέως, πάντως, ξεκαθάρισε για ακόμη μία φορά, μιλώντας σήμερα στον Σκάι, πως προτεραιότητα στο άνοιγμα έχουν τα λύκεια και τα γυμνάσια, τόσο λόγω εξετάσεων όσο και λόγω του ότι ήταν κλειστά περισσότερο καιρό σε σχέση με τα δημοτικά σχολεία.

Κεραμέως: Δε θα γίνουν μαθήματα το Πάσχα - Ποια σχολεία θα ανοίξουν πρώτα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top