Γώγος: «Άνοιγμα του λιανεμπορίου μόνο με 1.000 κρούσματα»

Μπορεί να αυξηθούν τα κρούσματα – Πολύ μεγάλη η διασπορά

Μετά τα 3.586 κρούσματα κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν χθες, οι επιστήμονες δεν αποκλείουν τις επόμενες μέρες να αυξηθούν ακόμα περισσότερο, απομακρύνοντας έτσι ακόμα περισσότερο το οποιοδήποτε άνοιγμα της αγοράς. 

Αυτό ξεκαθάρισε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Χ. Γώγος, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ, εξηγώντας πως η διασπορά είναι πολύ μεγάλη. 

Κορωνοϊός: «Ασφυκτιούν» τα νοσοκομεία - Αριθμός ρεκόρ διασωληνωμένων

«Για ένα μικρό διάστημα, 3-4 μέρες, θα έχουμε αυτό το επίπεδο κρουσμάτων. Υπάρχει αβεβαιότητα. Δεν αποκλείεται να ανέβουν τα κρούσματα», τόνισε.

Ξεκαθάρισε μάλιστα πως με αυτή την επιδημιολογική εικόνα δεν υπάρχει καμία σκέψη στην επιτροπή των ειδικών για να εισηγηθούν άνοιγμα του λιανεμπορίου. 

Κορωνοϊός: Πόσο αυξήθηκαν οι διασωληνώσεις κατά το τρίτο κύμα της πανδημίας

«Αυτή τη στιγμή το βάρος στο σύστημα είναι τέτοιο που δεν περνάει καν από τη σκέψη μας κάτι τέτοιο. Αν αρχίσει να περνά η επιδημιολογική επιβάρυνση, θα αρχίσει η συζήτηση για το άνοιγμα. Όταν ο μέσος όρος των εβδομάδων αρχίσει να πέφτει σημαντικά και σταθερά, φτάσουμε στα 1.000 κρούσματα, τότε μπορούμε να αρχίσουμε να το σχεδιάζουμε. Για να αρχίσουμε να συζητάμε θα πρέπει να δούμε τη δυναμική της πανδημίας να ελέγχεται. Με σιγουριά δεν μπορούμε να πούμε τίποτα. Με τον εμβολιασμό θα έχουμε μείωση των νοσηλευμένων», είπε.

Κορωνοϊός: Τι έδειξαν οι μετρήσεις στα λύματα εννέα μεγάλων πόλεων

Σύμφωνα με τον κ. Γώγο από την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει μια ύφεση των κρουσμάτων, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πόσο θα χρειαστεί για την επιπέδωση της καμπύλης. 

Κρούσματα σήμερα: Το κέντρο της Αθήνας ξεπέρασε σε μολύνσεις τη Θεσσαλονίκη

Πρόσθεσε ότι χρειάζονται προσλήψεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, που όμως αυτή τη στιγμή δε θα λύσουν το πρόβλημα, ενώ όπως είπε η επίταξη δεν είναι πάντα αποτελεσματική. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top