Κορωνοϊός: «Ασφυκτιούν» τα νοσοκομεία - Αριθμός ρεκόρ διασωληνωμένων

Η σύγκριση των μεγεθών με το δεύτερο κύμα

Σύγκριση στοιχείων στο δεύτερο και στο τρίτο κύμα- κεντρικό δελτίο ειδήσεων star 23/3/21

Tην ώρα που εν αναμονή βρίσκεται όλη η χώρα για την άρση ή τη χαλάρωση των περιορισμών του παρατεταμένου lockdown, τα νοσοκομεία «ασφυκτιούν». Ο αριθμός των νοσηλευομένων έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, αφού έσπασε το φράγμα των 5.000 σε εθνικό επίπεδο.

Εικόνες πολέμου στα νοσοκομεία: «Σπάει» το φράγμα των 700 διασωληνώσεων

Πολλές κλίνες του ΕΣΥ έχουν μετατραπεί πλέον σε κλίνες covid, με τις ιδιωτικές κλινικές να παραχωρούν κρεβάτια για non covid περιστατικά για να καλυφθούν οι ανάγκες των πολιτών. Στο μεταξύ, στα νοσοκομεία του ΕΣΥ βρέθηκαν και οι 206 ιδιώτες γιατροί που επιτάχθηκαν για να συνδράμουν σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση.

Κορωνοϊός: Στα νοσοκομεία σήμερα οι ιδιώτες γιατροί που επιτάχθηκαν

Από σήμερα, το «251» νοσοκομείο της αεροπορίας μπαίνει στη μάχη των εφημεριών για non Covid-19 περιστατικά.

Με βάση τον σχεδιασμό από σήμερα ξεκινά  και ο «Ερυθρός Σταυρός», ως νοσοκομείο αποκλειστικά για κορωνοϊό.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία

Χθες, ο αριθμός των διασωληνωμένων σημείωσε αρνητικό ρεκόρ αγγίζοντας τους 699, ενώ τα κρούσματα σε καθημερινά βάση κινούνται περίπου στα 3.000.

Ενδεικτικά, έγιναν 576 εισαγωγές νέων ασθενών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία της επικράτειας τη Δευτέρα και υπήρξαν 359 εξιτήρια.Στην Αθήνα είχαμε μόλις 26 κενές κλίνες ΜΕΘ covid και 31 στη Θεσσαλονίκη. 

Καθημερινά μόνο στην Αττική γίνονται περίπου 250 διακομιδές επιβεβαιωμένων περιστατικών covid με την κορύφωση να αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα.

Κορωνοϊός: Εφημερίες πολέμου στα νοσοκομεία – Ασφυξία στον «Ευαγγελισμό»

Σύμφωνα με πληροφορίες του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, οι ασθενείς που βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ ξεπερνούν τους 120.

«Υπάρχουν διασωληνωμένοι ασθενείς σε απλούς θαλάμους που παρακολουθούνται από τους γιατρούς της ΜΕΘ και των τμημάτων. Αυτοί πρέπει να απορροφηθούν σε ΜΕΘ το συντομότερο δυνατόν. Εάν χρειαστεί θα πρέπει οπωσδήποτε να γίνει επίταξη και άλλων κρεβατιών σε ιδιωτικές κλινικές» σημείωσε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη.

Σύγκριση στοιχείων στο δεύτερο και στο τρίτο κύμα

Οι διασωληνωμένοι ασθενείς αυξάνονται καθημερινά όμως ο αριθμός των θανάτων ευτυχώς, δείχνει να μην ακολουθεί την ίδια αυξητική πορεία. 

Συγκρίνοντας τα μεγέθη κατά το περασμένο τριήμερο 20-22 Μαρτίου, με τις ίδιες μέρες του Νοεμβρίου όταν το δεύτερο κύμα της πανδημίας ήταν σε έξαρση, είχαμε 676 διασωληνωμένους κατά μ.ο. τον Μάρτιο και 527 το αντίστοιχο διάστημα του Νοεμβρίου. Καταγράφεται μια αύξηση στους διασωληνωμένους της τάξεως του 28,3%.

Από την άλλη, ο μέσος αριθμός των θανάτων για το διάστημα του Μαρτίου ήταν 57, ενώ το τριήμερο του Νοεμβρίου ήταν 94. Σε σχέση με το δεύτερο κύμα, οι θάνατοι έχουν μειωθεί κατά 39, 4%. Αν κα κάθε θάνατος συμπολίτη μας είναι επώδυνος, τα στοιχεία δείχνουν ότι ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού έχει θωρακιστεί από το εμβόλιο.

Τέλος, η αναμενόμενη μείωση των κρουσμάτων, οι μαζικοί εμβολιασμοί και τα δωρεάν self- test αναμένεται να δώσουν ανάσα στα νοσοκομεία. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top