Εικόνες πολέμου στα νοσοκομεία: «Σπάει» το φράγμα των 700 διασωληνώσεων

Παγώνη: «Οι διασωληνωμένοι ασθενείς με κορωνοϊό θα φτάσουν τους 1.000»

Δραματική πρόβλεψη της προέδρου της ΕΙΝΑΠ, Ματίνας Παγώνη για 1.000 διασωληνωμένους ασθενείς με κορωνοϊό τις επόμενες ημέρας. Video Skai

Εικόνες πολέμου διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες στα νοσοκομεία της Αττικής, αφού οι εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό και οι διασωληνώσεις αυξάνονται δραματικά.

Κορωνοϊός: Πιθανώς οι διασωληνωμένοι να φτάσουν τους 1.000 τον Απρίλιο

Σήμερα, μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της Κατερίνας Παπακωστοπούλου, ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών αναμένεται να «σπάσει» το φράγμα των 700. Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν πως κάθε μέρα γίνονται 220-250 διακομιδές ασθενών με κορωνοϊό μόνο στο λεκανοπέδιο Αττικής.

Κορωνοϊός: 1.707 νέα κρούσματα - Έφτασαν τους 681 οι διασωληνωμένοι

Οι ειδικοί περιμένουν κορύφωση την άλλη εβδομάδα. Όμως αν αυτή η πίεση στα νοσοκομεία συνεχιστεί, τότε αναμένεται αύξηση 30% στις διακομιδές.

Παγώνη: «Οι διασωληνωμένοι ασθενείς θα φτάσουν τους 1.000»

Την ίδια ώρα, ανησυχία έχει προκαλέσει η εκτίμηση της προέδρου της ΕΙΝΑΠ, Ματίνας Παγώνη για αριθμό σοκ 1.000 διασωληνωμένων ασθενών με κορωνοϊό.

Η κ. Παγώνη μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον Σκάι, είπε χαρακτηριστικά: «Όταν έχουμε 3.500 νοσηλευόμενους ασθενείς Covid-19 δεν υπάρχει περίπτωση το 10% να μη διασωληνωθεί. Μπορεί να φτάσουμε και τους 1.000 διασωληνωμένους. Μετά από 15-20 μέρες θα δούμε μια μείωση».

Αναφορικά με την επίταξη ιδιωτών γιατρών, η κ. Παγώνη επεσήμανε ότι υπάρχει ανάγκη για βοήθεια από τον ιδιωτικό τομέα και μάλιστα η κυβέρνηση θα έπρεπε να επιτάξει κι άλλα ιδιωτικά θεραπευτήρια.

Στα νοσοκομεία οι ιδιώτες ιατροί μετά την επίταξη

Μέχρι στιγμής 92% των ιδιωτών γιατρών που κλήθηκαν με φύλλα πορείας να συνδράμουν στην ενίσχυση του ΕΣΥ έχουν προσέλθει στα νοσοκομεία, κυρίως  στο «Σισμανόγλειο», τον «Ερυθρό Σταυρό» και σε άλλα νοσοκομεία Covid, όπως τον «Ευαγγελισμό» και το «Θριάσιο».

Κορωνοϊός: Στα νοσοκομεία σήμερα οι ιδιώτες γιατροί που επιτάχθηκαν

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ευχαρίστησε τηλεφωνικα τους 61 γιατρούς που ζήτησαν οικειοθελώς να πάνε στα νοσοκομεία.

Αναφορικά με την περίπτωση γιατροί που δήλωσε σε εκπομπή ενώ ήθελε να πάει οικειοθελώς τελικά του έστειλαν χαρτί επίταξης, το υπουργείο ανέφερε ότι θα ερευνήσει το θέμα και αν ισχύει τότε θα του «σπάσουν» την επίταξη και θα την μετατρέψουν σε οικειοθελή πρόσληψη.
 
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top