Κορωνοϊός: Πιθανώς οι διασωληνωμένοι να φτάσουν τους 1.000 τον Απρίλιο

Οι εισαγωγές γέμισαν έναν «Ευαγγελισμό»

Αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας. Eνδεικτικό ότι το τελευταίο 48ωρο, ξεπέρασαν τους 900 οι άνθρωποι που μπήκαν στο νοσοκομείο με κορωνοϊό

Κορωνοϊός: 1.707 νέα κρούσματα - Έφτασαν τους 681 οι διασωληνωμένοι

Οι εισαγωγές που έγιναν το Σαββατοκύριακο λόγω κορωνοϊού θα μπορούσαν να γεμίσουν ένα νοσοκομείο σαν τον «Ευαγγελισμό», ο οποίος διαθέτει 943 κλίνες. Οι ασθενείς που χρειάστηκε να εισαχθούν με Covid-19 ήταν. Από αυτούς, οι 511 διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της Αττικής.

Την ίδια στιγμή, το βάρος στο ΕΣΥ ολοένα και αυξάνεται. Την πρώτη Παρασκευή του Μαρτίου έγιναν 403 εισαγωγές από όλα τα νοσήματα. Μια εβδομάδα μετά, ο αριθμός ήταν 489 και την περασμένη Παρασκευή 19 Μαρτίου, έγιναν 525 εισαγωγές, δηλαδή 30% πάνω. Τα περισσότερα περιστατικά, σύμφωνα με τους υγειονομικούς, είναι με κορωνοϊό.

Κρούσματα σήμερα: Πόσα κατέγραψαν Αττική, Θεσσαλονίκη και Αχαΐα

Με δεδομένο ότι ένα μεγάλο ποσοστό από όσους κάνουν εισαγωγή διασωληνώνονται, τα προγνωστικά μοντέλα είναι δυσοίωνα. Υπολογίζεται ότι το πρώτο 15ημερο του Απριλίου, οι διασωληνωμένοι μπορεί να «αγγίξουν» τους 1.000.

Σήμερα, Δευτέρα 22 Μαρτίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.707 κρούσματα κορωνοϊού. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 69, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.531 θάνατοι. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 681.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top