Κορωνοϊός: Στα νοσοκομεία σήμερα οι ιδιώτες γιατροί που επιτάχθηκαν

Αναλαμβάνουν ευθύνες για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας

Δουλειά στα δημόσια νοσοκομεία ξεκινούν από σήμερα στις 08:00 οι 206 ιδιώτες γιατροί, οι οποίοι έλαβαν χθες το φύλλο επίταξης για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού

Οι γιατροί αυτοί, παθολόγοι, πνευμονολόγοι και γενικοί ιατροί θα ενισχύσουν τα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής, πολλά από τα οποία έχουν φτάσει στα όρια τους λόγω των αυξημένων εισαγωγών ασθενών με covid-19 και του μεγάλου αριθμού διασωληνωμένων. 

Πώς φτάσαμε στην επίταξη γιατρών - Φύλλα πορείας σε 206 ιδιώτες

Όπως ορίζουν τα φύλλα πορείας που τους επιδόθηκαν χθες, θα πρέπει στις 08:00 να παρουσιαστούν στα νοσοκομεία της 1ης ή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Σύμφωνα με πληροφορίες οι περισσότεροι από αυτούς θα παρουσιαστούν στον «Ερυθρό Σταυρό» και στο «Σισμανόγλειο», όπου υπάρχουν οι περισσότερες ελλείψεις. 

Πώς επιλέχθηκαν οι γιατροί που επιστρατεύτηκαν

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας η επιλογή των 206 ιατρών έγινε με συγκεκριμένα κριτήρια. Αναλυτικά, όλοι τους είναι κάτω των 60 ετών και συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥ. Επίσης έχουν ειδικότητες Πνευμονολογίας, Παθολογίας και Γενικής Ιατρικής στην Περιφέρεια Αττικής. 

ΕΣΥ: Μόλις 50 ιδιώτες γιατροί έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα του υπουργείου

Η επίταξή τους θα διαρκέσει ένα μήνα και θα αναλάβουν καθήκοντα Επιμελητή Β΄ στα νοσοκομεία. 

Γιατί έγινε η επίταξη

Το υπουργείο Υγείας προχώρησε στην επίταξη των ιδιωτών ιατρών, καθώς παρά τις εκκλήσεις για βοήθεια, ο αριθμός που ανταποκρίθηκε ήταν πολύ μικρός, μόλις 61 γιατροί από τους 200 που ζητούσε. 

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής είναι ασφυκτική, οι υφιστάμενοι γιατροί του ΕΣΥ δεν είναι αρκετοί για να καλύψουν όλες τις ανάγκες κι έτσι κρίθηκε απαραίτητη η ενίσχυσή τους με γιατρούς από τον ιδιωτικό τομέα. 

Ξεκίνησε η επίταξη ιδιωτών ιατρών στην Αττική - Αυτό είναι το φύλλο πορείας

Η απόφαση δημοσιεύτηκε χθες σε ΦΕΚ, ενώ τα φύλλα επίταξης παραδόθηκαν στη ΓΑΔΑ το πρωί της Δευτέρας από όπου διαβιβάστηκαν στις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις και τμήματα και άρχισε η παράδοση.

Η επίταξη πάντως των ιατρών είχε φέρει σε ρήξη τον ιατρικό κλάδο, με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο να έχει αρχικά ενστάσεις με την απόφαση του υπουργείου. 

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Προσβλητική η συμπεριφορά Κικίλια

Αυτό άλλαξε όμως χθες μετά την ανακοίνωση της επίταξης υπηρεσιών των 206 γιατρών με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Α. Εξαδάκτυλο να αλλάζει στάση και να δηλώνει:

«Τις δύσκολες αυτές ώρες που διανύει η χώρα μας λόγω της πανδημίας, πρέπει όλοι μας να πράξουμε το καθήκον μας χωρίς δεύτερη σκέψη και να συνδράμουμε με όποιο τρόπο μπορούμε στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top