ΕΣΥ: Μόλις 50 ιδιώτες γιατροί έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα του υπουργείου

Κικίλιας: «Εάν δεν ανταποκριθούν 200 ιατροί θα γίνει επίταξη»

Τι είπε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας για τη συνδρομή ιδιωτών ιατρών στο ΕΣΥ κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας την Τετάρτη 17/3.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί τα μέλη του να ανταποκριθούν στην έκκληση για στήριξη του ΕΣΥ, αφού τα νοσοκομεία της περιφέρειας Αττικής στενάζουν από περιστατικά ασθενών με κορωνοϊό.

Κορωνοϊός: «Έμφραγμα» στα νοσοκομεία - Το σχέδιο ενίσχυσης του ΕΣΥ

Μέχρι στιγμής 50 ιδιώτες γιατροί μέλη του ΙΣΑ ανταποκρίθηκαν στην έκκληση του Υπουργείου Υγείας να συνδράμουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, στη μάχη που δίνει κατά της πανδημίας.

Υπενθυμίζεται, ότι την Τετάρτη, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας είχε κάνει έκκληση προς τους ιδιώτες ιατρούς να συνδράμουν το ΕΣΥ και πρόσθεσε πως εάν μέσα στις επόμενες 48 ώρες δεν έχουν ανταποκριθεί τουλάχιστον 200 γιατροί στο νέο αυτό κάλεσμα θα ζητήσει από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να γίνει επίταξη υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών που έχουν ειδικότητες, οι οποίες είναι αναγκαίες για τη νοσηλεία COVID περιστατικών.

Τελεσίγραφο Κικίλια σε ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν το ΕΣΥ 

ΙΣΑ: Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του για τους ιδιώτες ιατρούς

Σε ανακοίνωσή του, ο ΙΣΑ τονίζει: «Το Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, στο πλαίσιο της χθεσινής του σύσκεψης αξιολόγησε την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στο Λεκανοπέδιο Αττικής και εκφράζει τις ευχαριστίες του στους 50 ιδιώτες γιατρούς μέλη του που μέχρι στιγμής ανταποκρίθηκαν στην έκκληση του Υπουργείου Υγείας να συνδράμουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, στη μάχη που δίνει κατά της πανδημίας.

Την κρίσιμη αυτή ώρα, θα πρέπει να παραμείνει ισχυρή, η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και να μείνουν ανοιχτά τα ιατρεία της γειτονιάς που αποτελούν το ανάχωμα για να αποτραπούν οι σοβαρές επιπλοκές και να μην φτάσουν τα περιστατικά Covid-19 στα νοσοκομεία. Επισημαίνει την ανάγκη να συνεχιστεί η παρακολούθηση των χρονίως πασχόντων από τους γιατρούς της ΠΦΥ, για να μη χαθούν ανθρώπινες ζωές από άλλες αιτίες».

Επισημαίνεται, δε, ότι «οι ιδιώτες ιατροί από την πρώτη στιγμή της πανδημίας έδειξαν το υψηλό επιστημονικό τους επίπεδο και τη δέσμευσή τους απέναντι στον ασθενή. Παρέμειναν στην πρώτη γραμμή της μάχης διατηρώντας ανοιχτά τα ιατρεία τους- με μέτρα ατομικής προστασίας που τους παρέδωσε ο ΙΣΑ-, αποτελώντας έναν πολύ σημαντικό κρίκο, στην αναχαίτηση της πανδημίας και την προστασία του ασθενή.

Παράλληλα, εκατοντάδες ελευθεροεπαγγελματίες ιατροί στηρίζουν τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια και είναι απόλυτα απαραίτητοι για την περαιτέρω λειτουργία τους, ειδικά κατά τις παρούσες συνθήκες που έχουν κληθεί να στηρίξουν το ΕΣΥ».

«Το Δ.Σ του ΙΣΑ, ζητά από το Υπουργείο Υγείας στο σχεδιασμό του να λάβει υπόψη του, την ανάγκη να παραμείνει ισχυρή, η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας για να μείνουν ανοιχτά τα ιατρεία της γειτονιάς και να συνεχίσει η απρόσκοπτη παρακολούθηση των χρονίως πασχόντων και να μη προβεί σε ενέργειες που μπορεί να αποβούν εις βάρος της δημόσιας υγείας. Όλοι μαζί ενωμένοι θα υπηρετήσουμε τον εθνικό σκοπό και θα δώσουμε τη μάχη ενάντια στην πανδημία», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top