Τελεσίγραφο Κικίλια σε ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν το ΕΣΥ 

Αν δεν υπάρξει ανταπόκριση τις επόμενες 48 ώρες θα ζητήει επίταξη 

Έκκληση στους  ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν το ΕΣΥ για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού εντός των επομένων 48 ωρών απηύθυνε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ενώ προειδοποίησε ότι σε διαφορετική περίπτωση θα εισηγηθεί στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την  επίταξη των υπηρεσιών των γιατρών συγκεκριμένων ειδικοτήτων.     

Κίκιλιας για AstraZeneca: «Δεν αναστέλλονται οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα»

«Θα κάνουμε τα πάντα για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία» ανέφερε ο Υπουργός Υγείας κατά τη σημερινή ενημέρωση, ενώ ανακοίνωσε την περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ. Όπως ανέφερε όλη η Ελλάδα γίνεται  ενιαία  υγειονομική περιφέρεια και όπου χρειάζεται θα γίνονται διακομιδές σε όμορους νομούς και αεροδιακομιδές.

Κορωνοϊός: Ρεκόρ με 3.465 νέα κρούσματα και 630 διασωληνωμένους

Παράλληλα επισήμανε ότι ο εμβολιασμός προχωρά κανονικά. 

Το ΕΣΥ πιέζεται και ειδικά στην Αττική, αλλά και στην περιφέρεια που παρατηρείται διασπορά του ιού,  δήλωσε ακόμη ο υπουργός, ο οποίος ανακοίνωσε ότι στην Αττική σήμερα λειτουργούν  381 κλίνες ΜΕΘ covid  και 2.961 απλές  κλίνες. 

Κρούσματα σήμερα: «Πνίγεται» η Αθήνα με 1.701 νέες μολύνσεις

«Το χειρότερο σενάριο ακολούθησε η διασπορά της νόσου», είπε ο υπουργός. Στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας συνδράμει και ο ιδιωτικός τομέας  όπως σημείωσε, και παραχωρεί 550 κλίνες. Συνολικά οι κλίνες ΜΕΘ στην Αττική είναι 650.  Επίσης το Νοσοκομείο Ερυθρός μετατρέπεται σε covid  ενώ το 251 Γ.Ν. Αεροπορίας ενσωματώνεται στο ΕΣΥ. Το ΕΣΥ βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και γίνονται τεράστιες προσπάθειες ενίσχυσής του κατέληξε. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top