Ξεκίνησε η επίταξη ιδιωτών ιατρών στην Αττική - Αυτό είναι το φύλλο πορείας

Έκκληση ΙΣΑ για συστράτευση και όχι επιστράτευση

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star στις 22/3 για την επίταξη ιδιωτών ιατρών.

Ξεκίνησε η διαδικασία παράδοσης των φύλλων επίταξης προσωπικών υπηρεσιών των ιδιωτών γιατρών από το υπουργείο Υγείας στην Αττική και ανέλαβε να διεκπεραιώσει η Αστυνομία.

Πώς φτάσαμε στην επίταξη γιατρών - Φύλλα πορείας σε 206 ιδιώτες

Τα φύλλα επίταξης παραδόθηκαν στη ΓΑΔΑ το πρωί της Δευτέρας από όπου διαβιβάστηκαν στις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις και τμήματα και άρχισε ήδη η παράδοση.

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Προσβλητική η συμπεριφορά Κικίλια

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 206 ιδιώτες ιατρούς παθολόγους, πνευμονολόγους και γενικούς γιατρούς στην Αττική και ειδικότερα 78 στον τομέα Αθηνών, 36 στον Πειραιά, 30 στη νοτιοανατολική Αττική, 36 στη βορειανατολική Αττική και 26 στη Δυτική Αττική.

Επιστράτευση γιατρών: Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών «αδειάζει» τον ΠΙΣ

επίταξη ιατρών - φύλλο πορείας

Αυτό είναι το φύλλο πορείας για τους ιδιώτες ιατρούς.

Η διαδικασία της επίταξης των ιδιωτών ιατρών

Το υπουργείο Υγείας παρέδωσε τα φύλλα πορείας στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής με τα στοιχεία των 206 ιδιωτών ιατρών. Με τη σειρά της, η ΓΑΔΑ τα διένειμε στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα των περιοχών όπου διαμένουν οι γιατροί.

Στη συνέχεια, αστυνομικοί πηγαίνουν στα σπίτια των ιατρών για να τους τα παραδώσουν. Σε περίπτωση που δεν βρίσκονται στο σπίτι τους, θα το παραλάβει κάποιο συγγενικό πρόσωπο που θα υπογράψει. Εάν δεν υπάρχει κάποιος στην οικία, τότε θυροκολλείται και θεωρείται ότι έχει παραδοθεί.

Έκκληση του ΙΣΑ για συστράτευση του ιατρικού κόσμου

Έκκληση για συστράτευση του ιατρικού κόσμου και όχι επιστράτευση από το Υπουργείο Υγείας, που είναι ένα ακραίο έσχατο μέσο, έκαναν οι εκπρόσωποι των Επιστημονικών και Επαγγελματικών Ενώσεων που συμμετείχαν στη σημερινή έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης.

Πατούλης για επίταξη γιατρών: Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για μια μάχη ζωής

Επισημάνθηκε ότι οι εκπρόσωποι του ιατρικού κόσμου έχουν κάνει στο Υπουργείο Υγείας άμεσα εφαρμόσιμες προτάσεις που μπορούν βγάλουν το Σύστημα Υγείας από το σημερινό αδιέξοδο, δημιουργώντας παράλληλα την υποδομή για ένα ισχυρό Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Τονίστηκε, δε, ότι οι αποσπασματικές και πυροσβεστικές κινήσεις δημιουργούν πόλωση και ένταση που δεν εξυπηρετεί το εθνικό σκοπό και επισημάνθηκε η ανάγκη στρατηγικής που θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένα ισχυρό Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οποίο θα μπορεί να ανταπεξέλθει σε οποιαδήποτε υγειονομική απειλή. Οι εκπρόσωποι των Επιστημονικών και Επαγγελματικών Ενώσεων τόνισαν ότι θέτουν τις δυνάμεις τους στη διάθεση του Υπουργείου Υγείας και αναμένουν συνάντηση με την πολιτική ηγεσία, για να συμβάλλουν στην επίλυση του σημερινού αδιεξόδου.

Οι προτάσεις των ιατρών για το ΕΣΥ

Οι επιστήμονες του ιατρικού κλάδου πρότειναν στο υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με τον ΙΣΑ, τα ακόλουθα:

  • Να διοριστούν άμεσα οι δεκάδες ιατροί που έχουν κάνει τα χαρτιά τους για να καλύψουν τις θέσεις που έχουν προκηρυχθεί στα νοσοκομεία και βρίσκονται εδώ και μήνες σε αναμονή.
  • Να καλυφθούν άμεσα οι θέσεις των ειδικευόμενων
  • Να ανοίξουν οι λίστες των ειδικευόμενων στην παθολογία και να διοριστούν κατά προτεραιότητα
  • Να δημιουργηθεί πλατφόρμα που θα καταγράφει τις ανάγκες του ΕΣΥ ανά νοσοκομείο και ειδικότητα, για να δοθεί η δυνατότητα σε όσους ιδιώτες ιατρούς επιθυμούν να ενταχθούν στο σύστημα ανάλογα με τις δυνατότητές τους.
  • Παράταση θητείας όσων ιατρών έχουν τελειώσει την ειδικότητα και βρίσκονται σε αναμονή για εξετάσεις
  • Επαναπρόσληψη των ιατρών του πρώην ΙΚΑ, για δύο τουλάχιστον χρόνια.
  • Ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης που αποτελεί το ανάχωμα για να μην καταλήξουν τα περιστατικά στα νοσοκομεία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top