Κεραμέως: Δε θα γίνουν μαθήματα το Πάσχα - Ποια σχολεία θα ανοίξουν πρώτα

«Αδιανόητα ψέματα από ΣΥΡΙΖΑ για τη σύμβαση με Cisco»

«Η επιθυμία μας είναι να ανοίξουν το συντομότερο» είπε η Νίκη Κεραμέως, αναφερόμενη στο άνοιγμα των σχολείων, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει συγκεκριμένη ημερομηνία για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία.

Όπως τόνισε η υπουργός Παιδείας, μιλώντας στον Σκάι, γίνονται τακτικότατες συζητήσεις με τους ειδικούς, που μελετούν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Παράταση σχολικού έτους και τον Ιούνιο – Κανονικά οι διακοπές του Πάσχα

Η κυρία Κεραμέως είπε πως υπάρχει ιδιαίτερη προτεραιότητα για την επιστροφή στα σχολεία των μαθητών των Λυκείων και των Γυμνασίων, καθώς έχουν εξετάσεις και έχουν μείνει κλειστά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ανέφερε ότι εξετάζεται παράταση του σχολικού έτους μέσα στον Ιούνιο, η οποία πιθανόν να είναι δύο εβδομάδων.

Ωστόσο, τόνισε ότι όλα είναι ανοικτά, όσον αφορά στο εάν θα διεξαχθούν οι προαγωγικές εξετάσεις.

Για τις Πανελλαδικές ξεκαθάρισε ότι θα γίνουν κανονικά τον Ιούνιο, ενώ επανέλαβε ότι οι σχολικές διακοπές για το Πάσχα θα γίνουν κανονικά.

«Αδιανόητα ψέματα από ΣΥΡΙΖΑ για τη σύμβαση με Cisco»

Η υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε «αδιανόητα» ψέματα τους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τη σύμβαση με τη Cisco για την τηλεκπαίδευση μέσω της πλατφόρμας Webex.

Όπως είπε, δεν είναι αληθινός ο ισχυρισμός του ΣΥΡΙΖΑ πως η πλατφόρμα δεν είναι δωρεάν και έδειξε τη σύμβαση παραχώρησης στην οποία αναφέρει ότι το webex παραχωρείται δωρεάν από τον Μάρτιο του 2020 έως τον Ιανουάριο του 2021.

«Είμαστε υπερήφανοι, που είχαμε μια τέτοια πλατφόρμα χωρίς ούτε ένα ευρώ κόστος για το δημόσιο», τόνισε η κ. Κεραμέως και πρόσθεσε ότι προφανώς δε θα μπορούσε να είναι δωρεάν εσαεί.

Μάλιστα δήλωσε ότι για να μη δαπανηθούν νέα κονδύλια, το υπουργείο ενεργοποίησε ανενεργές συμβάσεις που είχαν υπογραφεί επί ΣΥΡΙΖΑ και αφορούσαν τις υπηρεσίες τηλεδιασκέψεων στο δημόσιο. Σχετικά με το κόστος τόνισε ότι η κάθε άδεια για τους 154.000 εκπαιδευτικούς κοστίζει 14 ευρώ το χρόνο.

Ψευδείς χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ και για τα προσωπικά δεδομένα, λέγοντας ότι δεν ισχύει ότι δόθηκαν τα στοιχεία 1,5 εκατομμυρίου πολιτών στη Cisco.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top