Άνοιγμα σχολείων: Αυτή τη φορά θα ανοίξουν τα Λύκεια! 

Πάει τουλάχιστον μια εβδομάδα πίσω παντού η άρση του lockdown  

Στο γεγονός ότι όλα τα σχέδια της κυβέρνησης για την άρση του lockdown πάνε πίσω τουλάχιστον μία εβδομάδα, μετά τη σημερινή αύξηση κρουσμάτων, αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα. Προβάδισμα όμως αυτή τη φορά για το άνοιγμα των σχολείων έχουν τα Λύκεια, λόγω των πανελλαδικών εξετάσεων!   

Προς σταδιακή άρση του lockdown

«Πάμε για τουλάχιστον μια εβδομάδα παράτασης, 8 Μαρτίου και βλέπουμε» τόνισε η Κ. Μακρή που επισήμανε ότι η σταθεροποίηση είχε δημιουργήσει προσδοκίες -  και στην κυβέρνηση και στην αγορά-  ότι έστω στις 8 του μηνός τα καταστήματα θα μπορούσαν να ανοίξουν κανονικά, χωρίς παραλαβή εκτός καταστήματος ή ραντεβού, αλλά μόνο με τον περιορισμό των τριών ωρών στα ψώνια.

\Το σημερινό άλμα ωστόσο αλλάζει τα σχέδια καθώς οι λοιμωξιολόγοι λένε οτι αποκλείεται να πέσουμε στις 10 επόμενες ημέρες στα 500 κρούσματα, οπότε κι αν ακόμη ανοίξουν τα καταστήματα στις 8 Μαρτίου, θα ειναι μόνο με click away. 

«Έκρηξη» κρουσμάτων: 2.147 νέα το τελευταίο 24ωρο- 357 οι διασωληνωμένοι

Όσον αφορά τα σχολεία υπογράμμισε ότι επικρατεί μεγάλος προβληματισμός στην κυβέρνηση. Αν πρέπει όμως να διαλέξουν  να ανοίξει μια βαθμίδα, δε θα είναι  αυτή τη φορά οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα Δημοτικά αλλά τα Λύκεια. Ο λόγος; Να προετοιμαστούν οι μαθητές της τελευταίας τάξης που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις σε λίγους μήνες.  

«Για τίποτα άλλο δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή συζήτηση» τόνισε η Κ. Μακρή  
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top