Self tests - Κοντοζαμάνης: Από αύριο η διάθεσή τους στα φαρμακεία

Ποιες ηλικίες θα μπορούν να τα κάνουν μόνοι τους

Από αύριο, Πέμπτη 8 Απριλίου, ξεκινά η διάθεση των self tests από τα φαρμακεία της χώρας και σε πρώτη φάση η διανομή αφορά στους μαθητές 16 - 18 ετών και στους εκπαιδευτικούς, ανέφερε στη σημερινή ενημέρωση ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Κικίλιας: Τέλος Ιουνίου θα έχουν εμβολιασθεί στην Ελλάδα όσοι θέλουν  

«Τα self tests είναι ένα πάρα πολύ χρήσιμο όπλο που έχουμε αυτή τη στιγμή στα χέρια μας προκειμένου να ανοίξουν ξανά με ασφάλεια οι δραστηριότητες στη χώρα μας. Είναι πολύ εύκολα στη χρήση, ο καθένας από εμάς μπορεί να το κάνει μόνος του και αυτός είναι ο λόγος που οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές στην Ευρώπη έχουν δώσει άδεια κυκλοφορίας σε αυτά τα προϊόντα ως αυτοδιαγνωστικά», τόνισε.

Όπως είπε, μέχρι την Παρασκευή, 700.000 τεστ θα είναι διαθέσιμα από τα φαρμακεία, ενώ μέχρι σήμερα, έχουν παραληφθεί δύο εκατομμύρια τεστ. Μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, θα έχουν παραληφθεί άλλα πέντε εκατομμύρια.

Ο κ. Κοντοζαμάνης ξεκαθάρισε ότι οι ενήλικοι θα μπορούν να κάνουν μόνοι τους το τεστ ή με τη βοήθεια άλλου προσώπου. Οι ανήλικοι άνω των 13 ετών θα μπορούν να κάνουν το τεστ μόνοι τους με την επίβλεψη γονέα ή κηδεμόνα και στους ανήλικους κάτω των 13, το τεστ θα πραγματοποιείται από τους γονείς τους.

Σημαντικό είναι το τεστ να απορρίπτεται στον κάδο με ασφάλεια, έτσι ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης σε περίπτωση που το δείγμα βγει θετικό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top