Πελώνη: Έρχονται self tests για εργαζόμενους ιδιωτικού και δημοσίου τομέα

Τα self test ανοίγουν τον δρόμο για νέο άνοιγμα δραστηριοτήτων

«Η πρώτη εφαρμογή του νέου εργαλείου ανίχνευσης του ιού χαρακτηρίζεται από μεγάλη επιτυχία», δήλωσε η Αριστοτελία Πελώνη, αναφερόμενη στα self test.

Σήμερα, 12 Απριλίου, επαναλειτούργησαν τα Λύκεια, μετά από πολλούς μήνες, λόγω της πανδημίας και έγιναν περισσότερα από 380.000 τεστ.

Άνοιξαν τα Λύκεια με self tests και σχολικές κάρτες

«Συνολικά 613 μαθητές και καθηγητές -ως επί το πλείστον ασυμπτωματικοί- που βρέθηκαν θετικοί με την χρήση των self test, έμειναν σήμερα στο σπίτι τους και δεν εξέθεσαν τους συμμαθητές και τους συναδέλφους τους σε κίνδυνο μετάδοσης του ιού», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Μητσοτάκης: Self test και σε λιανεμπόριο, μεταφορές και delivery

Ανοίγει ο δρόμος για νέο άνοιγμα δραστηριοτήτων

Η συνέχεια προβλέπει τη διάθεση δωρέαν τεστ εντός της εβδομάδας σε περίπου 900.000 εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, όπως, για παράδειγμα στους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, την εστίαση, τις μεταφορές, τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, τη Δικαιοσύνη.

Όπως τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, θα συμβάλλουν «τόσο σε ένα ασφαλέστερο άνοιγμα οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων όσο και στην ανάσχεση της πανδημίας».

«Για να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη επάρκεια, έχει ήδη προχωρήσει νέος διαγωνισμός για την προμήθεια επιπλέον 10 εκατομμυρίων self test», είπε η κυρία Πελώνη.

«Περιμένουμε μεγάλη αύξηση των καθημερινών κρουσμάτων»

Το νέο «όπλο», τα self test, θα βοηθήσει ιδιαίτερα, όπως επισημαίνουν από την κυβέρνηση, στον περιορισμό της διασποράς του ιού, αφού οι ασυμπτωματικοί θα πληροφορούνται εγκαίρως ότι φέρουν τον ιό και θα απέχουν από δραστηριότητες.

Ωστόσο, η ιλιγγιώδης αύξηση των καθημερινών τεστ, θα φέρει και μεγάλη αύξηση στα καθημερινά κρούσματα, όπως είναι λογικό.

«Αυτό βέβαια δεν θα σημαίνει επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης,  αλλά έγκαιρο εντοπισμό ασυμπτωματικών φορέων του ιού, γεγονός που θα συμβάλει στην αυξημένη αυτοπροστασία, τον αυτοπεριορισμό, την έγκαιρη ιχνηλάτηση  και -κατ’ επέκταση- στην ανάσχεση της διασποράς», επεσήμανε η κυρία Πελώνη.

Τον Ιούνιο ο εμβολιασμός σε 40άρηδες

Η κυρία Πελώνη σημείωσε πως ο εμβολιασμός στην Ελλάδα προχωρά υποδειγματικά και πως ήδη έχουν γίνει πάνω από 2 εκατομμύρια εμβόλια στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, τον Ιούνιο θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός και για τους 40άρηδες.

Μητσοτάκης προς συνταξιούχους: Εμβολιαστείτε για να δείτε τα εγγόνια σας 

«Ο εμβολιασμός μειώνει σημαντικά την πιθανότητα νόσησης από κορωνοϊό κι ακόμη περισσότερο το ενδεχόμενο σοβαρής προσβολής διασωλήνωσης και απώλειας ζωής. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη χώρα μας, από τους 200 ηλικιωμένους συμπολίτες μας που είχαν διασωληνωθεί, οι 197 δεν είχαν εμβολιαστεί», υπογράμμισε η κυρία Πελώνη, κάνοντας  - για ακόμη μία φορά – έκκληση στους ηλικιωμένους να εμβολιαστούν.

«Να ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ το νομοσχέδιο για την ψήφο των ομογενών»

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, ξεκίνησε την ενημέρωση, αναφερόμενη στο νομοσχέδιο για την ψήφο των ομογενών, που κατατίθεται σήμερα με σημαντικές αλλαγές, καθώς αίρονται οι περιορισμοί για 2ετή παραμονή στην Ελλάδα τα τελευταία 35χρόνια και η υποβολή φορολογικής δήλωσης.

Ανατροπή με την ψήφο των ομογενών: Καταργούνται οι περιορισμοί

«Καλούμε λοιπόν τον ΣΥΡΙΖΑ να υπερψηφίσει την πλήρη κατάργηση αυτών των κριτηρίων, κάτι που και ο ίδιος επιθυμεί. Και τον καλωσορίζουμε στη λογική», σημείωσε η κυρία Πελώνη, τονίζοντας πως με τη στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ξεπεραστεί το όριο των 2/3 (200 ψήφοι) για την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top