Ανατροπή με την ψήφο των ομογενών: Καταργούνται οι περιορισμοί

Κατατίθεται σήμερα το νομοσχέδιο

Εκλογές ψήφος

Με σημαντικές αλλαγές καταθέτει η κυβέρνηση σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ψήφο των ομογενών.

Με τον υπάρχοντα νόμο, για να ασκηθεί αυτό το δικαίωμα θα έπρεπε να υπάρχουν κάποιες προύποθέσεις, δηλαδή θα πρέπει ο εκλογέας να έχει αποδεδειγμένη παρουσία στην Ελλάδα δύο έτη την τελευταία 35ετία, καθώς και να υποβάλει φορολογική δήλωση στις ελληνικές Αρχές.

Η κυβέρνηση κάνει μια ανατροπή και αφήνει εκτός νομοσχεδίου σχεδόν όλες τις προϋποθέσεις, που είχαν συζητηθεί κατά την αναθεώρηση.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, η μόνη προϋπόθεση, που θα υπάρχει, για να ψηφίσει κανείς στον τόπο κατοικίας του στο εξωτερικό, θα είναι να είναι γραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους.

Αφορμή για την αλλαγή αυτή αποτέλεσε η αλλαγή πλεύσης από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η αξιωματική αντιπολίτευση έθετε προϋποθέσεις, που τώρα αποποιήθηκε με δήλωση της Θεοδώρας Τζάκρη, η οποία τάχθηκε με δήλωση της κατά των διαχωρισμών των Ελλήνων του εξωτερικού και είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τις καταργήσει.

Τζάκρη: Άδικοι και υποτιμητικοί οι περιορισμοί

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρώτρια τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος (με αρμοδιότητα τον Απόδημο Ελληνισμό) κατήγγειλε – σε συνέντευξή της στον Εθνικό Κήρυκα –  αδιαφάνεια στην όλη διαδικασία που προωθεί η κυβέρνηση για την εκστρατεία ενημέρωσης των ομογενών ως προς το δικαίωμα ψήφου τους.

Σύμφωνα με την κυρία Τζάκρη, περιορισμοί, όπως αυτός του να έχουν ζήσει οι ομογενείς 2 από τα τελευταία 35 χρόνια στην Ελλάδα, είναι «άδικοι» και «υποτιμητικοί» και ότι αν το κόμμα της επανέλθει στην διακυβέρνηση της χώρας, θα τους καταργήσει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top