«Φρένο» Μητσοτάκη για Πάσχα: Να μη γίνονται πρόωρες εκτιμήσεις

«Στόχος μας ένα ασφαλές Πάσχα και ένα ακόμη πιο ελεύθερο καλοκαίρι»

«Χαλάρωση στους περιορισμούς, όχι στην επαγρύπνηση» ζήτησε από όλους ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του, με τηλεδιάσκεψη, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός έβαλε «φρένο» στις συζητήσεις για το Πάσχα στο χωριό και την άρση της απαγόρευσης για μετακίνηση από νομό σε νομό, ζητώντας με νόημα «να μη γίνονται πρόωρες εκτιμήσεις για τα μέτρα, τα οποία λαμβάνονται».

Πάσχα στο χωριό: «Παίζουμε με τη φωτιά», λένε οι ειδικοί

Ράπτη: Προτιμότερο να θυσιάσουμε το Πάσχα για να κερδίσουμε το καλοκαίρι

«Στόχος είναι να φτάσουμε σε ένα ασφαλές Πάσχα, αλλά και σε ένα ακόμη πιο ελεύθερο καλοκαίρι», είπε ο πρωθυπουργός, δείχνοντας ξεκάθαρα πως η κυβέρνηση δε θέλει να διακινδυνεύσει αναζωπύρωση της επιδημιολογικής καμπύλης, ενόψει και του ανοίγματος του τουρισμού, στις 14 Μαΐου.

«Νέο όπλο μας τα self test»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα self test, χαρακτηρίζοντάς τα ένα «πρόσθετο αμυντικό όπλο δίπλα στα υπόλοιπα», τη μάσκα, τις αποστάσεις και την ατομική υγιεινή.

Click away: Την Παρασκευή οι αποφάσεις για ψώνια χωρίς ραντεβού

Το απόγευμα θα γίνουν από την κυβέρνηση οι ανακοινώσεις για τις κατηγορίες των εργαζομένων που θα μπουν κάτω από την «ομπρέλα» των αυτοδιαγνωστικών τεστ.

Η διάθεση των 900.000 self test θα ξεκινήσει από αύριο στα φαρμακεία όλης της χώρας, με τον κ. Μητσοτάκη να τονίζει, πριν από λίγες μέρες, πως θα είναι υποχρεωτικά σε κλάδους, όπως οι μεταφορές, το λιανεμπόριο και το take away – delivery.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στους εμβολιασμούς, σημειώνοντας πως χτίζουμε ένα «σοβαρό προφεγύρωμα προς το τείχος ανοσίας».

Τι είπε για το νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί τις επόμενες εβδομάδες.

«Η κυβέρνηση με αυτόν το νόμο κοιτάει στα μάτια την πραγματικότητα στην αγορά εργασίας. Με λίγα λόγια δίνει τον πρώτο ρόλο στον εργαζόμενο και στην πρόοδο του τόπου», είπε.

Καταργείται το 8ώρο εργασίας; Τι απαντά ο Κωστής Χατζηδάκης

Αλλάζουν όλα στην τηλεργασία: Τι θα ισχύει για ωράριο, εξοπλισμό, web cam

Αναφέρθηκε τόσο στην ψηφιακή κάρτα εργαζομένου, η οποία «θα προστατεύει από καταχρήσεις των εργοδοτών σχετικά με απλήρωτες υπερωρίες ή αδήλωτη εργασία», αλλά και άλλες μεταρρυθμίσεις, όπως η άδεια μετ’ αποδοχών και για τον πατέρα.

Ελλάδα – Λιβύη: Επανεκκίνηση της συζήτησης για τις θαλάσσιες ζώνες

Ο πρωθυπουργός, τέλος, αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον επικεφαλής του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης, κάνοντας λόγο για «μια γόνιμη συζήτηση στο πλαίσιο ενός πραγματικά νέου κεφαλαίου στις σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών».

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top