Click away: Την Παρασκευή οι αποφάσεις για ψώνια χωρίς ραντεβού

Πέτσας για Πάσχα στο χωριό: Θα εξαρτηθεί από τα στοιχεία της πανδημίας

Την Παρασκευή θα αποφασίσει για τις νέες «βαλβίδες αποσυμπίεσης» η κυβέρνηση, ανάμεσα στις οποίες είναι και τα ψώνια στα καταστήματα χωρίς ραντεβού

Νέα «βαλβίδα αποσυμπίεσης» στους πολίτες εξετάζει η κυβέρνηση, με τις αγορές στα καταστήματα χωρίς ραντεβού να είναι πλέον στο τραπέζι.

Μετά τον Παναγιώτη Σταμπουλίδη, ο οποίος προανήγγειλε το τέλος του click away και click inside, και τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω άνοιγμα του λιανεμπορίου χωρίς click inside, ο Στέλιος Πέτσας είπε πως το σενάριο αυτό βρίσκεται στο τραπέζι και θα αποφασιστεί την Παρασκευή.

«Αντίο» click away και click inside: Ψώνια χωρίς ραντεβού πριν το Πάσχα

Όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είναι πιθανόν να αποφασιστεί σταδιακό άνοιγμα περισσότερων δραστηριοτήτων από την επόμενη εβδομάδα.

Εστίαση: Ανοίγει με self test και τραπέζια έξω μετά το Πάσχα

Σε κάθε περίπτωση, τα ψώνια μας θα συνεχίσουμε να τα κάνουμε με τις σημερινές προϋποθέσεις, δηλαδή sms στο 13032, που επιτρέπεται μία φορά την ημέρα, και με τρίωρη διάρκεια.

Πάσχα στο χωριό: Θα εξαρτηθεί από τα στοιχεία της πανδημίας

«Στόχος είναι να απελευθερωθούν οι μετακινήσεις», είπε ο κ. Πέτσας, ξεκαθαρίζοντας ότι το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό από το περσινό, ωστόσο δε θα είναι όπως το Πάσχα του 2019, δηλαδή μια πλήρης επιστροφή στην κανονικότητα.

Όπως τόνισε, όλα θα εξαρτηθούν από την απρόβλεπτη πορείας της πανδημίας.

Η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, πάντως, σε σημερινή της συνέντευξη υπογράμμισε με νόημα πως είναι προτιμότερο «ένα ασφαλές Πάσχα για να έχουμε κανονικό καλοκαίρι».

Ράπτη: Προτιμότερο να θυσιάσουμε το Πάσχα για να κερδίσουμε το καλοκαίρι

Αυτό που σίγουρα θέλει να αποφύγει η κυβέρνηση είναι μια νέα επιδείνωση της επιδημιολογικής καμπύλης, που ενδεχομένως θα θέσει σε κίνδυνο το άνοιγμα του τουρισμού, που είναι προγραμματισμένο για τις 14 Μαΐου.

Με ορίζοντα αυτή την ημερομηνία, ο κ. Πέτσας ξεκαθάρισε πως «είναι δύσκολο να επιτρέπονται οι μετακινήσεις για τους τουρίστες και όχι για τους Έλληνες πολίτες».

Άρα, σίγουρα μιλάμε για άρση της απαγόρευσης των μετακινήσεων από νομό σε νομό τον Μάιο, χωρίς ωστόσο να είναι ακόμη βέβαιο εάν θα ανάψει «πράσινο» φως και για το Πάσχα.

Self test σε εργαζόμενους

«Προχωρούν πολύ γρήγορα στα υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Πολιτικής για τη διάθεση τεστ και σε άλλες εργασιακές ομάδες. Σιγά σιγά θα είμαστε έτοιμοι για επέκταση και σε άλλες εργασιακές ομάδες», είπε, αναφερόμενος στα self test.

Self test: Για ποιους είναι υποχρεωτικά - Πότε θα είναι διαθέσιμα για όλους

Όσον αφορά το σε ποιους εργαζόμενους θα είναι υποχρεωτικό, είπε θα πρέπει να περιμένουμε λίγο καθώς «εξαρτάται από τον αριθμό των τεστ και την πρόσβαση στον ΑΜΚΑ».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top