«Αντίο» click away και click inside: Ψώνια χωρίς ραντεβού πριν το Πάσχα

Ανοίγουν από βδομάδα και τα εμπορικά κέντρα

Τα επόμενα βήμα στο άνοιγμα του λιανεμπορίου σχεδιάζει η κυβέρνηση, έχοντας πλέον στη φαρέτρα των όπλων και τα self test.

Σε πρώτη φάση, όλα δείχνουν ότι τα εμπορικά κέντρα θα ανεβάσουν ρολά από την ερχόμενη εβδομάδα, 19 Απριλίου.

Όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον Σκάι, εάν η πορεία της πανδημίας παραμείνει σε καλά επίπεδα, η εισήγηση στην επιτροπή θα είναι να ανοίξουν από Δευτέρα.

Για εισήγηση του υπουργείου να ανοίξουν από την ερχόμενη Δευτέρα τα εμπορικά κέντρα έκανε λόγο ο κ. Γεωργιάδης

Άρση lockdown: Ακολουθούν εμπορικά κέντρα, φροντιστήρια, κέντρα αισθητικής

«Θέλουμε το άνοιγμα των mall και των εμπορικών κέντρων», ξεκαθάρισε και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη,

Self test: Για ποιους είναι υποχρεωτικά - Πότε θα είναι διαθέσιμα για όλους

Σημαντικό εργαλείο για να γίνει αυτό, όπως είπε μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΤ, θα είναι τα self test, τα οποία θα εφαρμοστούν υποχρεωτικά στους εργαζόμενους του λιανεμπορίου, αλλά σε εργαζόμενους πολλών άλλων κλάδων, όπως οι μεταφορές, τα take away και τα delivery, όπως τόνισε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός.

Πελώνη: Έρχονται self tests για εργαζόμενους ιδιωτικού και δημοσίου τομέα

Μητσοτάκης: Self test και σε λιανεμπόριο, μεταφορές και delivery

Υπενθυμίζεται ότι με το ισχύον καθεστώς, απαγορεύεται η λειτουργία των mall, των εκπτωτικών χωριών και των καταστημάτων shop in shop.

Ποια πολυκαταστήματα μπορούν να λειτουργούν με click away και click in shop

Aν όμως ένα πολυκατάστημα λειτουργεί υπό ένα ενιαίο νομικό πρόσωπο, μπορεί να λειτουργήσει.

Ψώνια χωρίς ραντεβού πριν το Πάσχα

Ο κ. Σταμπουλίδης προανήγγειλε και το τέλος του click away και click inside.

Όπως είπε, πιθανόν πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα (26 Απριλίου) θα μπορουν οι πολίτες να ψωνίζουν στα καταστήματα χωρίς ραντεβού.

SMS 13032: To μήνυμα που στέλνει ο καταναλωτής και η απάντηση που λαμβάνει

Εξάλλου, και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, είπε πως ενδεχομένως από την ερχόμενη Δευτέρα να υπάρξει περαιτέρω άνοιγμα του λιανεμπορίου χωρίς click inside. Αυστηρή προϋποθεση, ωστόσο, για να πάμε σε αυτό το βήμα είναι να υπάρχουν επαρκή self test.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι - επί του παρόντος, τουλάχιστον - θα παραμείνει σε ισχύ το sms στο 13032, που επιτρέπεται μία φορά την ημέρα, και η τρίωρη διάρκεια για ψώνια.

Μετά το Πάσχα η εστίαση

Ο δύσκολος γρίφος της εστίασης φαίνεται πως θα λυθεί μετά το Πάσχα.

Σκέψεις για Πάσχα στο χωριό με self tests – Πότε θα ληφθούν οι αποφάσεις

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν το συντομότερο δυνατό, ωστόσο οι λομωξιολόγοι μεταθέτουν τη συζήτηση για τέλη Απριλίου, όταν θα υπάρχει σαφές αποτύπωμα στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας, από το άνοιγμα καταστημάτων και σχολείων.

Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για άνοιγμα της εστίασης, πάντα μόνο για τους εξωτερικούς χώρους, τον Μάιο, χωρίς να αποκλείεται να συμπέσει με το άνοιγμα του τουρισμού, στις 14 Μαΐου.

Την αισιοδοξία του ότι ο Μάιος θα είναι «ο μήνας επιστροφής στην κανονικότητα» εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης / Πηγή βίντεο: Σκάι

«Αισιοδοξώ ότι ο Μάιος θα είναι ο μήνας επιστροφής στην κανονικότητα», είπε με νόημα ο υπουργός Ανάπτυξης, δίνοντας το σύνθημα για «γενναίο» άνοιγμα δραστηριοτήτων μετά το Πάσχα.

Ο κ. Γεωργιάδης, πάντως, έσπευσε να αποσυνδέσει τα δύο θέματα, τονίζοντας πως ο τουρισμός μπορεί να ανοίξει και χωρίς άνοιγμα της εστίασης.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top