Άρση lockdown: Ακολουθούν εμπορικά κέντρα, φροντιστήρια, κέντρα αισθητικής

Λειτουργία των καταστημάτων χωρίς ραντεβού ζητούν οι έμποροι

Σε χιλιάδες εργαζόμενους σε αρκετούς κλάδους θα επεκταθούν τα self test, πιθανόν στο τέλος της εβδομάδας.

Μετά τους καθηγητές και τους εργαζόμενους στις σχολικές μονάδες, σειρά παίρνουν οι εργαζόμενοι στο λιανεμπόριο (όπου υπάρχει επαφή με το κοινό), στην εστίαση (στις επιχειρήσεις που λειτουργούν με take away), στις μεταφορές, αλλά και σε κάποιες κρίσιμες λειτουργίες του δημοσίου.

«Έχουμε επιλέξει σταδιακή ανάπτυξη του εφοδιασμού της αγοράς ώστε να υπάρχει εξοικείωση τόσο των φαρμακοποιών, με το προϊόν που διαθέτουν στο κοινό, όσο και των πολιτών», τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, μιλώντας στον Σκάι 100,3 FM.

Άνοιξαν τα Λύκεια με self tests και σχολικές κάρτες

Σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, θα υποβάλλονται δύο φορές την εβδομάδα σε self test, όπως γίνεται σε μαθητές και καθηγητές.

Γεωργιάδης: Τι είπε για γυμναστήρια, σχολές οδηγών και κέντρα αισθητικής

Στα φαρμακεία τα self tests: Ανοίγει η πλατφόρμα self-testing.gov.gr

«Το λιανεμπόριο θα ακολουθήσει στη χρήση των self test. Οι εργαζόμενοι θα πηγαίνουν στη δουλειά τους δύο φορές την εβδομάδα θα κάνουν το τεστ για να ξέρουν ότι είναι υγιείς», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης στον Σκάι.

Το επόμενο βήμα στο άνοιγμα των καταστημάτων

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι το click inside, με το οποίο λειτουργούν τώρα τα καταστήματα, μειώνει την αγοραστική κίνηση και περιέγραψε το επόμενο βήμα στο άνοιγμα των καταστημάτων.

Νέα μέτρα: Τέλος το όριο των 20 ατόμων στα καταστήματα

Όπως είπε, η λειτουργία των καταστημάτων χωρίς ραντεβού είναι αίτημα των εμπόρων. «Θα το δούμε την επόμενη εβδομάδα», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Όσον αφορά το ποια καταστήματα θα ακολουθήσουν, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως την επόμενη εβδομάδα θα εισηγηθεί στην επιτροπή το άνοιγμα εμπορικών κέντρων, φροντιστηρίων και κέντρων αισθητικής.

Γιατί δεν ανοίγει ακόμη η εστίαση

Η εστίαση αποτελεί ένα δύσκολο γρίφο για την κυβέρνηση, η οποία έχει βάλει στο τραπέζι το άνοιγμα των καφέ και των εστιατορίων μόνο στους εξωτερικούς χώρους. Ωστόσο, η επιτροπή των ειδικών δεν άναψε το «πράσινο» φως.

Μέτρα στήριξης για τουρισμό και γυμναστήρια στο «μοντέλο» της εστίασης

«Το επιχείρημα για λειτουργία των εξωτερικών χώρων είναι λογικό. Η απάντηση της επιτροπής ήταν ότι στους δρόμους και τις πλατείες η πλειοψηφία φορά μάσκα, ενώ όταν κάθονται σε τραπεζάκια, όχι», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Παράθυρο για Πάσχα στο χωριό με «εισιτήριο» τα self test

Όλα ανοικτά φαίνεται πως είναι για τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις ενόψει του Πάσχα.

Πάσχα στο χωριό: Τα σενάρια και η δήλωση Μητσοτάκη που «γεννά» ελπίδες

Αν και ο ίδιος ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι είναι νωρίς για να μιλήσουμε με ασφάλεια για το θέμα, εξέφρασε και ο ίδιος την επιθυμία να μπορέσουμε να πάμε στα χωριά μας για τη μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας.

Σκέρτσος για self-test: Πόσοι μαθητές κι εκπαιδευτικοί έχουν βγει θετικοί

Παράθυρο ανοικτό άφησε και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, ο οποίος ανέφερε ότι μπορεί να επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις με αρνητικό self test.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι τελικές αποφάσεις της επιτροπής θα ληφθούν τη Μεγάλη Εβδομάδα, όταν θα υπάρχει σαφές αποτύπωμα της επιδημιολογικής επιβάρυνσης από το άνοιγμα λιανεμπορίου και σχολείων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top