Νέα μέτρα: Τέλος το όριο των 20 ατόμων στα καταστήματα

Αλλά παραμένουν κλειστά εμπορικά κέντρα και εκπτωτικά χωριά

O Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε σήμερα ότι από τη Δευτέρα αίρεται το πλαφόν των 20 ατόμων στα καταστήματα. Όπως δήλωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας,  για επιφάνειες έως 500τμ επιτρέπεται ένα άτομο ανά 25 τμ και για επιφάνειες άνω των 500τμ,  για κάθε 100 επιπλέον τετραγωνικά επιτρέπεται ένας πελάτης. 

Άνοιγμα καταστημάτων σε Θεσσαλονίκη και Αχαΐα ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς

Ρολά θα ανεβάσουν από την Δευτέρα τα πρακτορεία  ΟΠΑΠ. Οι λοιμωξιολόγοι ωστόσο δεν έδωσαν το πράσινο φως  να ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα  και τα εκπτωτικά χωριά. Πάντως η αγοραστική κίνηση στα μαγαζιά,  που λειτουργούν  από την Δευτέρα, είναι απογοητευτική. Οι έμποροι κάνουν λόγο για μείωση τζίρου έως και 70%.  

ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΕΚΠΤΩΤΙΚΑ ΧΩΡΙΑ  

Στην Αθήνα  για τα εμπορικά κέντρα και τα εκπτωτικά χωριά δε θα μπει το κλειδί στην πόρτα.  Οι έμποροι, ωστόσο  που άνοιξαν τα μαγαζιά τους την Δευτέρα, άλλα περίμεναν και άλλα βρήκαν. Το ενδιαφέρον των καταναλωτών  δεν είναι ζωηρό. Ακόμα και σε κεντρικά καταστήματα οι εισπράξεις τις πρώτες ημέρες ανοίγματος είναι μηδαμινές. 

Κορωνοϊός: Νέες περιοχές στο «βαθύ κόκκινο» - Τι ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς 

ΕΜΠΟΡΟΙ: 70% ΜΕΙΩΜΕΝΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

Μέσα στα καταστήματα πάντως λίγοι μπαίνουν και ακόμα λιγότεροι ψωνίζουν…Σύμφωνα με έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ  μία στις δυο επιχειρήσεις έχουν ταμειακά διαθέσιμα το πολύ για έναν μήνα.   4 στις 10       εκφράζουν τον φόβο για  κλείσιμο και 7  στις 10  δηλώνουν πως μειώθηκε ο τζίρος τους.  Οι εκτιμήσεις δεν είναι ενθαρρυντικές.

Πώς ανοίγει το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη και Αχαΐα 

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΟΠΑΠ

H επιτροπή των λοιμοξιωλόγων έδωσε το πράσινο φως για το άνοιγμα των πρακτορείων ΟΠΑΠ. Τα πρακτορεία θα δουλεύουν με μέτρα προστασίας όπως και στο λιανεμπόριο. Αριθμός πελατών αναλόγως με τα τετραγωνικά του καταστήματος και υποχρεωτικό ραντεβού.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top