Γεωργιάδης: Τι είπε για γυμναστήρια, σχολές οδηγών και κέντρα αισθητικής

Εισηγήθηκε να ανοίξουν τα εμπορικά αλλά δίστασε η Επιτροπή

Στο χρονοδιάγραμμα των επόμενων βημάτων για τη χαλάρωση του lockdown αναφέρθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε την ανάγκη επαναλειτουργίας εμπορικών κέντρων και κέντρων αισθητικής και αποκάλυψε πως χθες ζήτησε να ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα ωστόσο η επιτροπή «δίστασε και είπε να περιμένουμε άλλη μια εβδομάδα για να επανεξεταστεί το ζήτημα».

Άνοιγμα καταστημάτων: Την Παρασκευή 9/4 οι αποφάσεις για τα εμπορικά κέντρα

Αναφορικά με τα κέντρα αισθητικής, ο ίδιος είπε πως δημιουργείται πρόβλημα στην αγορά γιατί όσο μένουν κλειστά, τις υπηρεσίες παρέχουν άλλες επιχειρήσεις –όπως για παράδειγμα τα κομμωτήρια. Αποκάλυψε, μάλιστα, πως υπάρχουν καταγγελίες για κομμωτήρια που προσφέρουν υπηρεσίες σολάριουμ. «Εφόσον έχουμε ανοίξει κομμωτήρια και κέντρα περιποίησης νυχιών, θα πρέπει να ανοίξουμε και κέντρα αισθητικής το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ειδική στήριξη για τα γυμναστήρια- Τι είπε για σχολές οδηγών και εκκλησίες

Σχετικά με τα γυμναστήρια, ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε ότι θα ανοίξουν τελευταία, καθώς όταν κάνεις γυμναστική δεν μπορείς να φοράς μάσκα, εισπνέεις και εκπνέεις με ταχύτητα με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος για μετάδοση του ιού. Υπογράμμισε ωστόσο ότι θα υπάρξει ειδική στήριξη για τα γυμναστήρια, τα οποία έχουν πληγεί βάναυσα από την υγειονομική κρίση.

Μέτρα στήριξης για τουρισμό και γυμναστήρια στο «μοντέλο» της εστίασης

Για την εστίαση ανέφερε ότι η επαναλειτουργίας της, όπως έχει δηλώσει και ο πρωθυπουργός, θα γίνει μετά το Πάσχα. Στο πλαίσιο αυτό στις αρχές Μαΐου, το αργότερο μέχρι τις 10 του μηνός, θα ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων προκειμένου να λάβουν οι επιχειρήσεις την ειδική ενίσχυση για την επανεκκίνησή τους.

Πότε ανοίγει η  εστίαση: Η «παρεξήγηση» και η πραγματική ημερομηνία-στόχος

Οι σχολές οδηγών, αν και όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, δεν είναι δικής του αρμοδιότητας, γνωρίζει ότι έχουν πάρει σειρά για να ανοίξουν.
Για το άνοιγμα των εκκλησιών το Πάσχα ο υπουργός εκτίμησε πως επιτροπή και αρμόδιοι υπουργοί θα βρουν τη χρυσή τομή, ώστε οι προσπάθειες που έχουν γίνει έως τώρα να μην τιναχθούν στον αέρα.

Τέλος, σχολιάζοντας την παράταση του lockdown στην Κοζάνη, για τα οποία η Επιτροπή αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά και την επόμενη εβδομάδα, επισήμανε ότι δε δικαιολογείται μετά από τόσο καιρό να κατέχει αυτό το αρνητικό ρεκόρ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top