Άνοιγμα καταστημάτων: Αύριο οι αποφάσεις για τα εμπορικά κέντρα

Ποια πολυκαταστήματα επιτρέπεται να λειτουργούν και τώρα

«Το αίτημά μας από την προηγούμενη εβδομάδα ήταν να ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης / Πηγή βίντεο: Σκάι

Την απόφαση για το εάν θα ανεβάσουν ρολά και τα εμπορικά καταστήματα από τη Δευτέρα 12 Απριλίου αναμένεται να λάβει η επιτροπή των ειδικών στην αυριανή συνεδρίαση της.

Η πρόθεση της κυβέρνησης, όπως την εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, είναι να ανοίξουν και τα εμπορικά κέντρα και τα εμπορικά πάρκα.

Κεραμέως: Δεν ανοίγουν πριν το Πάσχα Δημοτικά και Γυμνάσια

Μάλιστα, είπε πως αυτό θα συνέβαινε μαζί με τα υπόλοιπα καταστήματα, που άνοιξαν στις 5 Απριλίου, καθώς στη μεγάλη πλειοψηφία τους τα εμπορικά κέντρα έχουν αγοράσει μηχανήματα ιονισμού αέρα και έχουν τοποθετήσει προσωπικό ασφαλείας στις εισόδους (security), κάνοντας το εγχείρημα απόλυτα ασφαλές.

Εμπορικά κέντρα και mall: Πιθανόν να ανοίξουν στις 12 Απριλίου

Ωστόσο, η εισήγηση της επιτροπής για την εβδομάδα, που διανύουμε, ήταν αρνητική και το θέμα θα επανεξεταστεί αύριο, Παρασκευή 9 Απριλίου.

Πάσχα στο χωριό: Τα σενάρια και η δήλωση Μητσοτάκη που «γεννά» ελπίδες

Το μοντέλο, που θα εφαρμοστεί, θα είναι ίδιο με αυτό που λειτουργεί σήμερα για τα καταστήματα του λιανεμπορίου: sms στο 13032 με τρίωρο χρονικό περιθώριο και ραντεβού για click in shop ή click away.

SMS 13032: To μήνυμα που στέλνει ο καταναλωτής και η απάντηση που λαμβάνει

Τα εμπορικά κέντρα και εμπορικά πάρκα, όπως και τα outlets, ανεξαρτήτως του εάν βρίσκονται σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους, δεν επιτρέπεται μέχρι στιγμής να λειτουργούν στις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο», όπως είναι άλλωστε και η Αττική, με κανένα από τα δύο μοντέλα, ούτε αυτό του click away, ούτε αυτό του click in shop.

Η λειτουργία των παραπάνω κατηγοριών καταστημάτων επιτρέπεται μόνο με το μοντέλο click away στις περιοχές που βρίσκονται στην πιο ήπια βαθμίδα από πλευράς κινδύνου, στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου ή απλώς στο «κόκκινο».

Ποια πολυκαταστήματα επιτρέπεται να λειτουργήσουν

Σύμφωνα με διευκρινήσεις της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, στην αναστολή λειτουργίας δεν εμπίπτουν οι επιχειρήσεις οι οποίες λειτουργούν υπό την διαχείριση ενός νομικού προσώπου και εκθέτουν τα προϊόντα τους σε ενιαίο χώρο, εκτεινόμενο σε έναν ή περισσότερους ορόφους, ακόμη και αν πρόκειται για προϊόντα διαφορετικών εμπορικών σημάτων.

Ποια πολυκαταστήματα μπορούν να λειτουργούν με click away και click in shop

Η αναστολή αφορά στις επιχειρήσεις που λειτουργούν υπό το καθεστώς υποκατάστημα εντός πολυκαταστήματος (shop in a shop).
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top