SMS 13032: To μήνυμα που στέλνει ο καταναλωτής και η απάντηση που λαμβάνει

Τα νέα μέτρα που ισχύουν για τα καταστήματα

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για το άνοιγμα των καταστημάτων (4/4)

Σήκωσαν ρολά και πάλι τα καταστήματα σε όλη τη χώρα, εκτός από τη Θεσσαλονίκη, την Αχαΐα και την Κοζάνη, όπου το επιδημιολογικό φορτίο και η πίεση στα νοσοκομεία είναι μεγάλη. 

Νέα Μέτρα: Πώς θα κάνουμε τα ψώνια μας από σήμερα

Οι αγορές από σήμερα θα γίνονται με ραντεβού με τη μέθοδο του click away ή του click in shop και με αποστολή μηνύματος στο 13032, μία φορά την ημέρα και για τρεις μόνο ώρες. 

Ο καταναλωτής στέλνει το ονοματεπώνυμό του στο 13032 και λαμβάνει την απάντηση «Μετακίνηση με εμπορικό κατάστημα». Σε περίπτωση που επιχειρήσει να στείλει και δεύτερο μήνυμα εντός 24ωρου, η απάντηση που έρχεται στο κινητό είναι αρνητική. «Η μετακίνηση σε εμπορικό κατάστημα δεν είναι εφικτή. Επιτρέπεται μία μετακίνηση ημερησίως».

Το SMS στο 13032 έχει την εξής μορφή:

SMS 13032

Ψώνια με SMS στο 13032

Αφού στείλουν το SMS θα λαμβάνουν απαντητικό μήνυμα που θα επιβεβαιώνει ότι μπορούν να μετακινηθούν.

άνοιξαν τα καταστήματα

Κατά τη μετακίνησή τους θα πρέπει να έχουν μαζί τους ταυτότητα ή διαβατήριο και το απαντητικό μήνυμα που επιβεβαιώνει τη δυνατότητα μετακίνησής τους για να το επιδείξουν στους αστυνομικούς σε περίπτωση ελέγχου. 

Είναι οριστικό: Έτσι θα ανοίξει το λιανεμπόριο από τη Δευτέρα

Για τον σκοπό της τήρησης της δυνατότητας μετακίνησης μόνο μία φορά την ημέρα και προς διασφάλιση της προστασίας προσωπικών δεδομένων, τα στοιχεία του μηνύματος τηρούνται μόνο μέχρι τη λήξη του εικοσιτετραώρου στο οποίο αφορά το μήνυμα.

κόσμος έξω από κατάστημα

Για την προμήθεια αγαθών μέσω της διαδικασίας προαγοράς/προεπιλογής με ηλεκτρονικό ή τηλεφωνικό μέσο για παραλαβή/αγορά εκτός καταστήματος (click away) ή μέσω καθορισμού ραντεβού με ηλεκτρονικό ή τηλεφωνικό μέσο για παραλαβή/αγορά εντός καταστήματος (click inside), ο πολίτης υποχρεούται να φέρει επιπρόσθετα ηλεκτρονικό αποδεικτικό έγγραφο ή σχετικό μήνυμα ή το αποδεικτικό της ψηφιακής πλατφόρμας e-Καταναλωτής της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

Νέα μέτρα στα καταστήματα: Αγορές με click away και click inside

Οι αγορές θα γίνονται με click away ή click inside. Η επιχείρηση θα πρέπει να έχει καταχωρήσει την παραγγελία του πελάτη και το ραντεβού του. Επίσης το κατάστημα θα πρέπει να έχει στείλει στον πελάτη είτε ηλεκτρονικό αποδεικτικό της αγοράς ή του ραντεβού, είτε μήνυμα SMS που θα αναγράφει την επωνυμία του καταστήματος, τη διεύθυνση, το ΑΦΜ της επιχείρησης και το χρονικό διάστημα παραλαβής. 

Νέα μέτρα: Τέλος οι απαγορευτικές κορδέλες από τα ράφια των σουπερμάρκετ

Η παραλαβή θα γίνεται από ένα άτομο και η πληρωμή μόνο ηλεκτρονικά ή με POS κατά την παραλαβή. 

Επίσης, η επιχείρηση είναι υποχρεωμένη να αναρτά με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο τον μέγιστο αριθμό καταναλωτών που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του καταστήματος, τηρουμένης της αναλογίας ενός ατόμου ανά 25 τ.μ., με μέγιστο αριθμό τα 20 άτομα.

Τα παράδοξα των νέων μέτρων που εφαρμόζονται από το Σάββατο  

Στην περίπτωση της παραλαβής εκτός καταστήματος (click away), θα πρέπει να τηρείται ελάχιστη απόσταση δύο μέτρων μεταξύ των πελατών, ο μέγιστος αριθμός των ατόμων στην αναμονή δε θα πρέπει να ξεπερνά τα 9 άτομα και ο μέγιστος χρόνος παραμονής στο σημείο παραλαβής θα πρέπει να είναι το πολύ 10 λεπτά.

ανοιχτά καταστήματα

Σε ό,τι αφορά στο ωράριο, προβλέπεται προαιρετικό διευρυμένο ωράριο λειτουργίας από τις 7 το πρωί έως τις 8:30 το βράδυ, από Δευτέρα έως Σάββατο.

Στο Σύνταγμα, στην αρχή της Ερμού, ο ΕΟΔΥ διενεργεί επίσης και rapid test για όσους περνούν από εκεί και θέλουν να κάνουν τις αγορές τους στα καταστήματα. 

rapid test  στην Ερμού

Τέλος από σήμερα, στις περιοχές όπου λειτουργεί το λιανεμπόριο, απελευθερώνονται οι πωλήσεις και των ειδών, εκτός τροφίμων, από τα σούπερ μάρκετ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top