Νέα μέτρα: Τέλος οι απαγορευτικές κορδέλες από τα ράφια των σουπερμάρκετ

Ποια προϊόντα θα είναι και πάλι διαθέσιμα

Τα νέα μέτρα που ισχύουν στα μαγαζιά από Δευτέρα 5 Απριλίου. Όσα ανακοίνωσε στις 31/3 ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλίας.

Τροποποιήσεις στα μέτρα για τον κορωνοϊό φέρνει η νέα εβδομάδα. Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 5 Απριλίου, επαναλειτουργεί το λιανεμπόριο, όχι όμως και τα εμπορικά κέντρα. Αυτό σημαίνει ότι έρχονται αλλαγές και στα ψώνια μας στο σουπερμάρκετ.

Αυτά είναι τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα για τον κορωνοϊό 

Οι απαγορευτικές κορδέλες που υπήρχαν σε ορισμένα ράφια, αναμένεται να βγουν και οι πολίτες θα μπορούν να αγοράσουν διάφορα προϊόντα που έως τώρα δεν γινόταν. Είδη ένδυσης και υπόδησης, είδη σπιτιού όπως ποτήρια και κατσαρόλες, ηλεκτρικά είδη θα είναι διαθέσιμα προς πώληση και στα σουπερμάρκετ καθώςη αγορά ανοίγει.  

Σε απόγνωση οι καταστηματάρχες σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Κοζάνη

Υπενθυμίζεται ότι το λιανεμπόριο δε θα ανοίξει σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα εξαιτίας του αυξημένου ιικού φορτίου.

Πώς θα γίνονται τα ψώνια από Δευτέρα 

Από τη Δευτέρα, οι πολίτες θα μπορούν να επισκεφτούν τα καταστήματα είτε μέσω click away είτε click in shop, κατόπιν ραντεβού. Θα έχουν στη διάθεσή τους τρεις ώρες από τη στιγμή που θα στείλουν μήνυμα στο 13032.

Εντός του καταστήματος, θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τετραγωνικά, με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση.

Για τα τα ψώνια από δήμο σε δήμο, αυτά θα είναι εφικτά μετά από ραντεβού, όπως διευκρίνισε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top