Μέτρα στήριξης για τουρισμό και γυμναστήρια στο «μοντέλο» της εστίασης

Για διεύρυνση της λίστας των δικαιούχων έκανε λόγο ο Χρήστος Σταϊκούρας

Ανοικτό το ενδεχόμενο στήριξης κι άλλων κλάδων, που έχουν μείνει κλειστοί για μεγάλο χρονικό διάστημα, άφησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας / Πηγή βίντεο: Σκάι

Μέτρα στήριξης για τον τουρισμό, αλλά και άλλους κλάδους, που έχουν δεχθεί πολύ ισχυρό πλήγμα από την πανδημία, όπως είναι τα γυμναστήρια ή πιθανόν τα κέντρα διασκέδασης, ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών.

«Προσπαθούμε να βρούμε πόρους, ώστε να διευρύνουμε την γκάμα των δικαιούχων τέτοιων σχετικών προγραμμάτων», δήλωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας, αναφερόμενος στα νέα μέτρα στήριξης για την ενίσχυση επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται – μεταξύ άλλων – στον κλάδο του τουρισμού.

Εστίαση: Ανοίγει μετά το Πάσχα και μόνο σε εξωτερικούς χώρους

Ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στον Σκάι, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο στήριξης κι άλλων κλάδων, που έχουν μείνει κλειστοί για μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως είναι τα γυμναστήρια.

«Όλα εξαρτώνται από το συνδυασμό των μέτρων που λαμβάνουμε με τους διαθέσιμους πόρους, που έχουμε κάθε φορά», σημείωσε.

Lockdown: Ανοικτά όλα τα σενάρια για σχολεία, εστίαση και Πάσχα

Μένει να φανεί εάν η στήριξη θα είναι ανάλογη, όπως της εστίασης, δηλαδή στο 7% του τζίρου του 2019 ή θα επιλεγεί ένα διαφορετικό μοντέλο, στην ίδια, όμως, φιλοσοφία.

Γεραπετρίτης για Πάσχα: Θέλουμε να επιτραπεί η μετακίνηση στο χωριό

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα ο ΥΠΟΙΚ ανακοίνωσε έκτακτο επίδομα έως 4.000 ευρώ σε επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στο σύνολο της επικράτειας και αφορούν στους κλάδους του τουρισμού, του πολιτισμού, του αθλητισμού, τις μεταφορές, κλπ.

Έκτακτο επίδομα έως 4.000 σε επιχειρήσεις τον Απρίλιο


Τα 7 + 1 μέτρα στήριξης για εστίαση, λιανεμπόριο και κλειστές επιχειρήσεις

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top