Πότε ανοίγει η  εστίαση: Η «παρεξήγηση» και η πραγματική ημερομηνία-στόχος

Η ημερομηνία για το άνοιγμα της πλατφόρμας «άναψε φωτιές»  

Τι ανέφερε η Κ. Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων  του Star με τη Μ.Ζαχαρέα για το πότε ανοίγει η εστίαση         

Κλειστά κράτησε επισήμως τα χαρτιά της η κυβέρνηση για το πότε θα ανοίξει η εστίαση, μετά τη σύσκεψη σήμερα το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, παρότι το θέμα τέθηκε από τους εκπροσώπους του κλάδου. 

Γεωργιάδης για ενίσχυση εστίασης: Η μεγαλύτερη κλαδική δράση που έχει γίνει

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πάντως μία  γενναία χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ για το κεφάλαιο κίνησης των επιχειρήσεων εστίασης, με συγκεκριμένα κριτήρια (καθώς θα χρειαστούν χρήματα για να επαναλειτουργήσουν μετά από μεγάλο διάστημα lockdown), Μια χρηματοδότηση την  οποία ο Υπουργός Ανάπτυξης την χαρακτήρισε ως «τη μεγαλύτερη κλαδική δράση που έχει γίνει». Ο ίδιος άφησε να εννοηθεί ότι αποκλείεται να ανοίξει μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες η εστίαση, αλλά δε θέλησε να προσδιορίσει το πότε.    

Εστίαση - νέα μέτρα: Κεφάλαιο κίνησης 330 εκ. ευρώ ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης             

Πότε όμως θα ανοίξει τελικά η εστίαση; Όπως ανέφερε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, ο κ.Γεωργιάδης -  στο Υπουργείο του οποίου (Υπουργείο Ανάπτυξης) ανήκει το πρόγραμμα, ανέφερε επίσης ότι η πλατφόρμα θα ανοίξει 10 Μαΐου και αυτό «άναψε φωτιές». 

Πότε ανοίγουν Λύκεια, malls, πρακτορεία ΟΠΑΠ και κέντρα αισθητικής

Οι επιχειρηματίες του χώρου όμως που ήταν παρόντες στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, πάντως λένε ότι τους «έκλεισαν το μάτι για τις 26 Απριλίου», δηλαδή τη Μεγάλη Δευτέρα, με στόχο να μη χαθεί η περίοδος του Πάσχα, εφόσον βέβαια επιτρέψουν το άνοιγμα τα επιδημιολογικά δεδομένα.     
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top