Πότε ανοίγουν Λύκεια, malls, πρακτορεία ΟΠΑΠ και κέντρα αισθητικής

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τι παίρνει σειρά μετά το λιανεμπόριο

Σταδιακό και προσεκτικό άνοιγμα της αγοράς και της κοινωνικής ζωής αποφάσισε η κυβέρνηση. Όπως μετέδωσε η Ράνια Τραγόμαλλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου, εφόσον το επιτρέψει η επιδημιολογική εικόνα, τα μεγάλα καταστήματα φαίνεται πως παίρνουν σειρά. 

Γιατί προχώρησαν σε άνοιγμα «με το σταγονόμετρο» κυβέρνηση και ειδικοί  

Πρόκειται για τα εμπορικά κέντρα και εκπτωτικά χωριά, με πιθανή ημερομηνία ανοίγματος τη  Δευτέρα 12 Απριλίου. 

Την δια ημέρα αναμένεται να χτυπήσει και το κουδούνι για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, αφού θα έχει αρχίσει και η διάθεση των self test στα φαρμακεία. Όπως είπε και ο πρωθυπουργός χθες,  μαθητές Λυκείου και εκπαιδευτικοί θα έχουν προτεραιότητα. Τώρα η κυβέρνηση, φαίνεται ότι είχε  ζητήσει να ανοίξουν και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ, ωστόσο η επιτροπή των λοιμωξιολόγων   δεν το δέχθηκε. Μάλιστα, ο Υπουργός Ανάπτυξης είπε χαρακτηριστικά: «Τους έχουμε αδικήσει». 

Νέα μέτρα: Τι ισχύει για τις μετακινήσεις - Πώς θα ψωνίζουμε από τη Δευτέρα

Ανοίγουν τα όρια και για το ερασιτεχνικό ψάρεμα. Μέχρι σήμερα μπορούσε κάποιος να πάει μόνο εάν κατοικούσε σε παραθαλάσσιο δήμο. Αφού από το Σαββατοκύριακο ανοίγουν οι  διαδημοτικές μετακινήσεις,  όπως είπε ο κ Γεωργιάδης, θα μπορούσαν  και όσοι δεν μένουν κοντά σε θάλασσα να κάνουν χρήση του μέτρου και να βγουν για ψάρεμα. Τέλος, τα κέντρα αισθητική φαίνεται πως θα βάλουν κλειδί στην πόρτα από την μεθεπόμενη Δευτέρα, δηλαδή  μετά τις 12 Απριλίου.

Νέα μέτρα: Ανοίγει το λιανεμπόριο - Μόνο το ΣΚ διαδημοτικές μετακινήσεις

Οι ιδιοκτήτες  κέντρων αισθητικής ότι είχαν αντιδράσει πάντως και με  το άνοιγμα των κομμωτηρίων, αφού και στα δικά τους μαγαζιά η παροχή υπηρεσιών γίνονται με ραντεβού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top