Νέα μέτρα: Ανοίγει το λιανεμπόριο - Μόνο το ΣΚ διαδημοτικές μετακινήσεις

Το νέο μείγμα μέτρων που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Μια «ανάσα» στην κόπωση των πολιτών από το παρατεταμένο lockdown, αναμένεται να δώσει το νέο μείγμα μέτρων που ανακοινώθηκε σήμερα, όπως είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Ωστόσο, όπως υπογράμμισε θα πρέπει να εξακολουθούν να τηρούνται οι αποστάσεις, η χρήση μάσκας και τα μέτρα φυσικής υγιεινής. «Τα μέτρα που προτείνονται δεν επιτρέπουν χαλάρωση» είπε με έμφαση.

Γεωργιάδης: Άνοιγμα καταστημάτων από Δευτέρα – Διορία 2 ή 3 ωρών για ψώνια

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε το άνοιγμα του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα 5 Απριλίου,  πλην των εμπορικών, με χρήση ειδικού κωδικού άπαξ και ως 3 ώρες συνολικά την ημέρα.

Άρση lockdown: 5/4 ανοίγει το λιανεμπόριο και ακολουθεί η Γ΄ Λυκείου  

Η πώληση θα γίνεται εκτός καταστήματος με ραντεβού (click away), αλλά και εντός καταστήματος πάλι με ραντεβού (click in shop), με έναν πελάτη ανά 25 τετραγωνικά και μέγιστο όριο 20 πελάτες.

Επίσης, από το Σάββατο 3 Απριλίου επιτρέπεται πιλοτικά και μόνο για τα σαββατοκύριακα η διαδημοτική μετακίνηση με το SMS 6 και μέχρι 3 άτομα ή μια οικογένεια.

Lockdown: «Ανοίγει» η μετακίνηση από δήμο σε δήμο

Οι εικόνες συνωστισμού θα μας οδηγήσουν στην άρση αυτής της δυνατότητας

«Ας βγούμε από τα σπίτια μας, με μέτρα, ας εκτονωθούμε μακριά από συνωστισμούς σε σπίτια και μικρούς χώρους», επεσήμανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, τονίζοντας πως οι διαδημοτικές μετακινήσεις ανοίγουν πιλοτικά.

Παρατείνεται η σχολική χρονιά - Μόνο με self tests η συμμετοχή στα μαθήματα

Τέλος, όσον αφορά στα σχολεία το άνοιγμά τους θα αξιολογηθεί την επόμενη εβδομάδα, με προοπτική την έναρξη ορισμένων τάξεων στις 12 Απριλίου και με χρήση των self- tests. Tην επόμενη εβδομάδα θα αξιολογηθεί και η έναρξη των πολυκαταστημάτων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top