Lockdown: «Ανοίγει» η μετακίνηση από δήμο σε δήμο

Πέτσας: Πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξουν οι δραστηριότητες εντός Απριλίου

Την πρόθεση της κυβέρνησης ανοίξουν κάποιες δραστηριότητες εντός Απριλίου, εφόσον, πάντα, το επιτρέπουν οι επιδημιολογικές συνθήκες, εξέφρασε ο Στέλιος Πέτσας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, πως υπάρχει κατανόηση για την κόπωση των πολιτών, αλλά το συμφέρον της δημόσιας υγείας είναι πάνω απ’ όλα.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν δίνεται προτεραιότητα στο λιανεμπόριο ή στα σχολεία, ο κ. Πέτσας απέφυγε να πάρει θέση, τονίζοντας πως αυτό που έχει σημασία είναι εάν καθυστερήσει το άνοιγμα κάποιας δραστηριότητας, να υπάρχει - όπως έχει γίνει μέχρι σήμερα - στήριξη του κλάδου.

Λιανεμπόριο: Τέλος το click away – Πώς θα κάνουμε τα ψώνια μας

Όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων, τόνισε πως «σημασία έχει να προσφέρουμε εναλλακτικές μορφές εκπαίδευσης» για να μη χάνουν την επαφή τους οι μαθητές με την εκπαιδευτική διαδικασία.

Σχολεία: Ανοίγουν την επόμενη εβδομάδα Γυμνάσια και Λύκεια

Ο κ. Πέτσας άφησε να εννοηθεί ότι τις επόμενες ημέρες θα αρθεί ο περιορισμός των διαδημοτικών μετακινήσεων.

«Είναι ένα ζήτημα που μας απασχολεί όλους και για τους συγγενείς μας και για τους φίλους μας», είπε. Ωστόσο, τόνισε πως είναι νωρίς για να συζητήσουμε εάν θα ανοίξουν και οι μετακινήσεις εκτός νομού.

Lockdown: Χαλάρωση μέτρων από το Σάββατο

Σε ό,τι αφορά τα self tests, ο κ. Πέτσας ανέφερε πως το ζήτημα δεν είναι να μην κάνουμε τεστ και να μην ανιχνεύουμε κρούσματα, αλλά να περιορίσουμε το επιδημιολογικό φορτίο.

Όπως είπε, με τα self test εύκολα θα διαπιστώνει ότι είναι θετικός ένας ασυμπτωματικός και με αυτό τον τρόπο θα μπορεί να υπάρξει περιορισμός της μεταδοτικότητας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top