Σχολεία: Ανοίγουν την επόμενη εβδομάδα Γυμνάσια και Λύκεια

Επιστροφή στα θρανιά με self test και αυστηρά μέτρα

Την επιστροφή των μαθητών στα θρανιά των Γυμνασίων και των Λυκείων την επόμενη εβδομάδα ανακοίνωσε η Νίκη Κεραμέως, εξηγώντας ότι το άνοιγμα των σχολείων αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

Η υπουργός Παιδείας δε θέλησε να πει συγκεκριμένα εάν τα σχολεια θα επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα 5 Απριλίου. «Θα το δούμε, θα είναι την επόμενη εβδομάδα κάποια στιγμή» σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Κικίλιας: Υποχρεωτικό το self test σε σχολεία, εστίαση και επιχειρήσεις

Τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία δε θα επαναλειτουργήσουν την επόμενη εβδομάδα. Άλλωστε, όπως ανέφερε η υπουργός, είχαν ανοίξει από τις αρχές Ιανουαρίου μέχρι τον Φεβρουάριο, σε αντίθεση με τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, που είναι σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι στόχος σε κάθε περίπτωση είναι να επιστρέψουν το συντομότερο στη δια ζώσης εκπαίδευση και οι μικροί μαθητές.  

Όσον αφορά το πότε θα γίνει αυτό, η κυρία Κεραμέως άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο οι μαθητές σε δημοτικά και νηπιαγωγεία να επιστρέψουν στα σχολεία μετά το Πάσχα.

Ξύπνημα, self test και σχολείο

Η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία θα γίνει με αυστηρά μέτρα προστασίας και με self test.

Κυβέρνηση: Oδηγίες για τη διαδικασία του self test βήμα - βήμα

«Το τεστ αυτό θα το παίρνουν οι γονείς δωρεάν από τα φαρμακεία. Δικαιούται κάθε παιδί, όπως και κάθε ενήλικας, τέσσερα τεστ τον μήνα. Κάθε Δευτέρα μαθητές και εκπαιδευτικοί θα κάνουν το self-test, με στόχο να θωρακίσουμε όσο μπορούμε τα σχολεία μας. Όλα τα μέτρα θα συνεχίσουν να ισχύουν, όπως μάσκες, διαφορετικά διαλείμματα, αποστάσεις κλπ», είπε η υπουργός Παιδείας.

Lockdown: Ανοίγουν αρχές Απριλίου λιανεμπόριο – εκπαίδευση

Το παιδί θα ξυπνάει, θα κάνει ένα self test και στη συνέχεια θα πηγαίνει στο σχολείο, εάν το τεστ είναι αρνητικό.

«Εάν είναι θετικό, θα κάνει ένα δεύτερο τεστ για να επιβεβαιωθεί εάν έχει τον ιό, σε ένα από τα 380 σημεία σε όλη τη χώρα», είπε η υπουργός Παιδείας.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, οι σχολικές διακοπές του Πάσχα θα γίνουν κανονικά, ενώ για τις Πανελλαδικές εξετάσεις θα διεξαχθούν εντός του Ιουνίου, όπως προβλέπεται.

Παράταση σχολικού έτους και τον Ιούνιο – Κανονικά οι διακοπές του Πάσχα

Τέλος, όσον αφορά σε ενδεχόμενη παράταση του σχολικού έτους, η υπουργός Παιδείας είπε πως δεν έχουν ληφθει οριστικές αποφάσεις. Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατες συνενετεύξεις της δεν είχε αποκλείσει να υπάρξει παράταση των μαθημάτων κατά δύο εβδομάδες τον Ιούνιο. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top