Κικίλιας: Υποχρεωτικό το self test σε σχολεία, εστίαση και επιχειρήσεις

Θα γίνουν 1,5 εκατ. εμβολιασμοί εντός Απριλίου

Μήνυμα επανεκκίνησης της οικονομίας και των δραστηριοτήτων έστειλε και ο Βασίλης Κικίλιας, μετά τον Άκη Σκέρτσο.

«Έχει έρθει σιγά σιγά η ώρα με σταθερό βηματισμό να βοηθήσουμε όλες τις κοινωνικές ομάδες να μπορέσουν να ξαναλειτουργήσουν», είπε ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στον Σκάι 100,3 FM.

Lockdown: Ανοίγουν αρχές Απριλίου λιανεμπόριο – εκπαίδευση

Ωστόσο, ο κ. Κικίλιας απέφυγε να μιλήσει για συγκεκριμένες ημερομηνίες, σημειώνοντας πως η επιτροπή λοιμωξιολόγων μέσα στην εβδομάδα θα αξιολογήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα για να κάνει τις σχετικές εισηγήσεις στην κυβέρνηση.

Παγώνη: «Πάσχα χωρίς μετακινήσεις, με τις οικογένειές μας»

Όπως τόνισε, για την κυβέρνηση παραμένει πάντα προτεραιότητα η δημόσια υγεία, υπογραμμίζοντας πως δέχονται πίεση τα νοσοκομεία και το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Αναφερόμενος στα self test, είπε πως θα είναι υποχρεωτικά στα σχολεία, την εστίαση, τα δικαστήρια και τις επιχειρήσεις, καθώς είναι αρκετοί αυτοί που είναι ασυμπτωματικοί, οι οποίοι θα μπορέσουν έτσι να προστατεύσουν τον εαυτό τους, τις οικογένειές τους, αλλά και τους ανθρώπους στον επαγγελματικό τους χώρο.

Στο θέμα των self test και το αν θα είναι υποχρεωτικά τα self tests για κάποιους πολίτες, αναφέρθηκε και ο Άκης Σκέρτσος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως είπε, θα είναι υποχρεωτικά για κάποιες κατηγορίες του πληθυσμού, όχι για όλον τον πληθυσμό, για να μπορέσουμε να ελέγξουμε τη διασπορά του ιού σε χώρους εργασίας και στην εκπαίδευση.

«Θα είναι είναι υποχρεωτικά για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους σε εστίαση, σε λιανεμπόριο, θα είναι υποχρεωτικά για τη λειτουργία της δικαιοσύνης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκέρτσος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top