Παγώνη: «Πάσχα χωρίς μετακινήσεις, με τις οικογένειές μας»

Ανησυχία για τις νοσηλείες νεαρών ασθενών λόγω κορωνοϊού

Την ανησυχία της για τις εικόνες συνωστισμού που καταγράφηκαν το Σαββατοκύριακο εξέφρασε σήμερα το πρωί η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, ενώ αναφέρθηκε και στις μετακινήσεις για τις διακοπές του Πάσχα.

Εικόνες συνωστισμού σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα το Σάββατο το βράδυ!

«Με φοβίζουν αυτές οι εικόνες, όταν βλέπω τους ασθενείς μπροστά μου» σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Οι ασθενείς που έχουμε αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία, στο 70% είναι νέοι άνθρωποι» τόνισε, αναφερόμενη στις νοσηλείες λόγω του κορωνοϊού.

Όπως είπε, αυτό δεν οφείλεται μόνο στη μη τήρηση των μέτρων αλλά και στις μεταλλάξεις του ιού, ο οποίος παρουσιάζει αυξημένη μεταδοτικότητα, περίπου 60% σε πιο νέες ηλικίες.

«Έπρεπε ήδη να έχουν ανοίξει τα καταστήματα»

Η κ. Παγώνη επανέλαβε ότι θα έπρεπε να είχαν ήδη ανοίξει τα καταστήματα, τα σχολεία αλλά και η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους, έτσι ώστε να μη συνωστίζεται ο κόσμος στα σπίτια.

Αρχές Απριλίου «ανοίγουν» λιανεμπόριο και εκπαίδευση - Ακολουθεί η εστίαση

Συγκεκριμένα για τα σχολεία, σημείωσε ότι οι μαθητές της Γ' Λυκείου πρέπει να επιστρέψουν λόγω πανελλαδικών εξετάσεων αλλά και οι μικροί μαθητές των Δημοτικών σχολείων έχουν πιεστεί αρκετά.

«Πάσχα στο σπίτι με την οικογένειά μας»

Λόγω της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας, η κ. Παγώνη τάσσεται υπέρ της παραμονής στο σπίτι για τις διακοπές του Πάσχα. «Με την οικογένειά του ο καθένας, θα μπορεί να πάει στο προαύλιο της εκκλησίας το Πάσχα» είπε χαρακτηριστικά.

«Αν γεμίσουν τα νησιά και γίνει αυτό που βλέπουμε κάθε χρόνο, καλύτερα να μη μετακινηθούμε» ανέφερε. Σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι αριθμοί των κρουσμάτων αλλά και των εμβολιασμένων εκείνη την περίοδο.

«Μαύρο» ρεκόρ διασωληνωμένων την Κυριακή

Χθες, Κυριακή 28 Μαρτίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.449 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων τα 607 καταγράφηκαν στην Αττική και 230 στη Θεσσαλονίκη.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 ήταν 54, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.880 θάνατοι. 

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ήταν 735 με διάμεση ηλικία τα 68 έτη. To 82.3% έχει
υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.664 ασθενείς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top