Γεωργιάδης: Άνοιγμα καταστημάτων από Δευτέρα – Διορία 2 ή 3 ωρών για ψώνια

«Εξετάζονται όλα τα σενάρια χαλάρωσης για την εστίαση»

Για άνοιγμα του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα 5 Απριλίου έκανε λόγο ο Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι όλα θα εξαρτηθούν από τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων στη σημερινή συνεδρίαση.

Ο υπουργός Ανάπτυξης ξεκαθάρισε ότι το άνοιγμα των καταστημάτων δεν μπορεί να γίνει με click away, καθώς κάποια καταστήματα δεν μπορούν να δουλέψουν με αυτό τον τρόπο και έτσι δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός.

Λιανεμπόριο: Τα καταστήματα δε θα ανοίξουν με click away και click inside

Τα ψώνια θα γίνονται με αποστολή sms στο 13032 με χρονικό περιορισμό, που θα είναι είτε 3 είτε 2 ωρών, ανάλογα με την πρόταση της επιτροπής.

Lockdown: Έχουμε στείλει 775 εκατομμύρια sms στο 13033!

SMS στο 13032: Τι θα ισχύει για τη μετάβαση σε εμπορικό κατάστημα

Ο κ. Γεωργιάδης είπε πως το υπουργείο ζητά και το άνοιγμα των ινστιτούτων αισθητικής, τα οποία δεν άνοιξαν μαζί με τα κομμωτήρια και τα κέντρα περιποίησης νυχιών.

Ανοίγει και η εστίαση

Δύσκολο γρίφο αποτελεί η εστίαση, με τον υπουργό να σημειώνει πως θα εξεταστούν όλα τα σενάρια χαλάρωσης.

«Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο σπίτι του. Το σαββατοκύριακο στις πλατείες δεν μπορούσες να δεις το γκαζόν από τον πολύ κόσμο», είπε ο κ. Γεωργιάδης, λέγοντας πως πιθανόν να είναι καλύτερα να λειτουργήσει η εστίαση με μέτρα και αποστάσεις, παρά να γίνεται συνωστισμός σε σπίτια και πλατείες.

Η κυβέρνηση συζητά πάντα μόνο για το άνοιγμα των εξωτερικών χώρων, ενώ ο κ. Γεωργιάδης είπε πως θα δοθεί γενναία στήριξη στα καταστήματα εστίασης για την τοποθέτηση μηχανημάτων καθαρισμού του αέρα.

Θα κάνουν Πάσχα στα χωριά οι εμβολιασμένοι

Οι μετακινήσεις εκτός νομού για το Πάσχα είναι ένα φλέγον θέμα, με κυβερνητικά στελέχη να διαμηνύουν πως είναι νωρίς ακόμη για να γίνει η σχετική συζήτηση και να ληφθούν αποφάσεις.

Απαντώντας στο ερώτημα εάν θα μπορούν να πάνε στα χωριά τους τουλάχιστον οι εμβολιασμένοι, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως σαφώς δεν κινδυνεύουν από τον ιό, αλλά είναι μια δύσκολη απόφαση, καθώς δε θα έχει εμβολιαστεί ο υπόλοιπος κόσμος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top