Εστίαση: Ανοίγει με self test και τραπέζια έξω μετά το Πάσχα

Η κυβέρνηση θέλει να ανοίξει πριν τον τουρισμό

To ρεπορτάζ της Ν. Σκουλούδη και του Γ. Σαραντάκου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για τα self test και το άνοιγμα της οικονομίας     

Η αντίστροφη μέτρηση για την επαναλειτουργία της εστίασης, μετά από πολλούς μήνες που έχει κατεβάσει ρολά λόγω της πανδημίας, έχει ξεκινήσει.

Παρά τα αρχικά σενάρια για πιθανή λειτουργία των καφέ και των εστιατορίων εντός της Μεγάλης Εβδομάδας, η εστίαση θα υποδεχθεί κόσμο μετά το Πάσχα.

Ήδη, ο Άδωνις Γεωργιάδης έδωσε το στίγμα της κυβέρνησης για το θέμα, δείχνοντας ότι η πρόθεση είναι να ανοίξει πριν τον τουρισμό, που είναι προγραμματισμένος για τις 14 Μαΐου.

Άρση lockdown: Ακολουθούν εμπορικά κέντρα, φροντιστήρια, κέντρα αισθητικής

«Έχουμε πει μετά το Πάσχα. Η πλατφόρμα μας θα είναι λογικά έτοιμη έως τις 10 Μαΐου», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης στον Σκάι, αναφερόμενος στην πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για την ενίσχυση των επιχειρήσεων με κεφάλαιο επανεκκίνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, στο τραπέζι βρίσκεται και το ενδεχόμενο να ανοίξει η εστίαση πριν την Κυριακή του Θωμά και συγκεκριμένα στις 4 Μαΐου. Ωστόσο, όλα θα κριθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

Άνοιγμα μόνο των εξωτερικών χώρων και με αυστηρά μέτρα

Φυσικά, το άνοιγμα της εστίασης αφορά μόνο εξωτερικούς χώρους και με τα αυστηρά μέτρα προστασίας, που ισχύουν για τις αποστάσεις και τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Μάλιστα, υπάρχει η σκέψη για επιπλέον παραχώρηση εξωτερικού χώρου στα μαγαζιά της εστίασης για να μπορούν να εξυπηρετήσουν περισσότερο κόσμο, χωρίς να γίνονται «εκπτώσεις» στο θέμα των αποστάσεων μεταξύ των θαμώνων.

Υποχρεωτικά τεστ για τους εργαζόμενους

Στις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί η κοινή υπουργική απόφαση που θα προβλέπει τη διενέργεια υποχρεωτικών self tests για τους εργαζομένους στον κλάδο.

Παράλληλα, αναμένεται να προβλέπονται και αυστηρές κυρώσεις για όσους εργαζομένους αποκρύψουν ότι εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Self test: «Ανάσταση» για καταστήματα και «όπλο» για ολικό άνοιγμα αγοράς

Self test: Για ποιους είναι υποχρεωτικά - Πότε θα είναι διαθέσιμα για όλους

Επίσης, θα προβλέπει και πόσες ημέρες άδειας μετ’ αποδοχών θα δίνονται στον εργαζόμενο που θα βρεθεί θετικός και θα ενημερώσει τον εργοδότη του.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top