Self test: «Ανάσταση» για καταστήματα και «όπλο» για ολικό άνοιγμα αγοράς

Δωρεάν self test για χιλιάδες εργαζόμενους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

To ρεπορτάζ της Ν. Σκουλούδη και του Γ. Σαραντάκου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για τα self test και το άνοιγμα της οικονομίας     

Τα self test είναι η ελπίδα για την επιτάχυνση στο άνοιγμα της οικονομίας. Το νέο αυτό «όπλο»  θα παρέχεται από την Πέμπτη σε χιλιάδες εργαζόμενους που βρίσκονται σε καίριες θέσεις στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. 

Self test: Πάνω από 516.000 όσοι το έκαναν δήλωσε ο Χαρδαλιάς στην Πάτρα

900.000 δωρεάν τεστ αυτοδιάγνωσης θα διατεθούν μέσω των φαρμακείων στους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, στις μεταφορές, στην εστίαση, σε τράπεζες και δικαστήρια. Έως την Παρασκευή θα ανακοινωθεί για ποιες ομάδες η χρήση του τεστ θα είναι υποχρεωτική. 

Οι εργαζόμενοι στην εστίαση, όπως οι υπάλληλοι ντελίβερι που καθημερινά εξυπηρετούν δεκάδες πελάτες βλέπουν τα self test  ως μία ακόμη «ασπίδα προστασίας». 

self-test.gov.gr: Πώς διαβάζουμε το αποτέλεσμα του self test

ΤΑ SELF TESTS ΦΕΡΝΟΥΝ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ 

Οι καταστηματάρχες που ζουν με την αγωνία μην χρειαστεί να ξανακλείσουν, θεωρούν πως  το νέο «εργαλείο»  που τους παρέχεται μπορεί και να τους δώσει νωρίτερα την δυνατότητα να δουλέψουν χωρίς τους περιορισμούς του click in shop και click away. 

Ωστόσο πρέπει να προσέχουμε ακόμη και αν το self test  βγει αρνητικό, εξηγεί ο καθηγητής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. 

«Όταν η επιδημία είναι σε έξαρση το αρνητικό σελφ τεστ δεν το πιστεύουμε. Έχει 30-40% πιθανότητα να είναι ψευδώς αρνητικό άρα δεν πρέπει να σταματήσουμε να προσέχουμε. Βεβαίως οι άνθρωποι που έχουν αρνητικό σελφ τεστ έχουν συνήθως πολύ μικρότερο ιικό φορτίο άρα είναι πολύ λιγότερο μεταδοτικοί για τους υπόλοιπους συνανθρώπους τους και για αυτό αν προσέχουν δεν δημιουργείται πρόβλημα». 

Βασιλακόπουλος: «40% - 50% πιθανότητα να είναι ψευδή τα self tests»

ΔΩΡΕΑΝ SELF TEST ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

Με ανακούφιση δέχονται το νέο «όπλο»  κατά της διασποράς και οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες και τα δικαστήρια. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top