Δολοφονία Μακρινίτσα: Στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού μεταφέρθηκε ο δράστης

Ερευνάται γιατί κυκλοφορούσε ελεύθερος

Στην ψυχιατρική κλινική των φυλακών Κορυδαλλού μεταφέρθηκε ο 31χρονος, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της εν διαστάσει συζύγου του και του αδελφού της στη Μακρινίτσα

Όπως είπε ο δικηγόρος του Δ. Βούλγαρης στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», μία μέρα μετά την προφυλάκισή του, οι γιατροί που τον εξέτασαν έκριναν ότι χρήζει ψυχιατρικής παρακολούθησης. 

Μακρινίτσα: «Φονιά» φώναζαν στον 31χρονο που σκότωσε τα δύο αδέλφια

Διέταξαν λοιπόν τη μεταφορά του στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, χωρίς να περιμένουν την εξέταση από πραγματογνώμονα που αναμενόταν. 

Ο 31χρονος αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα, όπως μανία καταδίωξης, ενώ η σύζυγός του είχε κάνει αίτηση για τον ακούσιο εγκλεισμό του σε ψυχιατρική κλινική, καθώς είχε γίνει επικίνδυνος. 

Μακρινίτσα: Το αντίο της κοπέλας του Γιώργου - Δε θα ξεχάσω την αγκαλιά σου

Τα βίαια επεισόδια ήταν καθημερινά κι έτσι είχε αποφασίσει να πάρει το δύο ετών παιδί τους και να πάει στο πατρικό της, πιστεύοντας ότι εκεί θα είναι ασφαλής. 

Μακρινίτσα: Ερευνούν γιατί κυκλοφορούσε ελεύθερος

Την ίδια ώρα ο εισαγγελέας Εφετών Σταμάτης Δασκαλόπουλος ζήτησε τη διενέργεια άμεσης προκαταρκτικής έρευνας για την υπόθεση. 

Φονικό Μακρινίτσα: Κάρφωσε το μαχαίρι στις καρδιές των θυμάτων

Μεταξύ άλλων ζητά να διερευνηθεί ο ρόλος των συναρμόδιων υπηρεσιών που ενεπλάκησαν στην υπόθεση του δράστη του διπλού φονικού, όσον αφορά στις ψυχιατρικές εξετάσεις και για ποιον λόγο κυκλοφορούσε ελεύθερος και δεν είχε οδηγηθεί σε κλινική για εγκλεισμό, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν ήδη οι σχετικές γνωματεύσεις και παρά τις αποφάσεις από τις 15 Ιανουαρίου.

Φονικό Μακρινίτσα: Βουβός θρήνος στην κηδεία των δύο αδελφών

Η παραγγελία-εντολή προς διερεύνηση δόθηκε σε αντεισαγγελέα του Εφετείου Λάρισας.

31χρονος: «Γιατί να ζητήσω συγγνώμη»

Ο 31χρονος ακόμα και σήμερα φέρεται να μην έχει συναίσθηση του τι έχει κάνει. 

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, δεν καταλάβαινε τι συνέβαινε ούτε το Σαββατοκύριακο που βρέθηκε ενώπιον του ανακριτή. Ρωτούσε μάλιστα αν στη διαδικασία θα ήταν παρών ο νεκρός κουνιάδος του και απέκλεισε ότι παρούσα θα είναι η σύζυγός του, καθώς, όπως είπε, θα πρέπει να κρατήσει το παιδί τους. 

Μακρινίτσα: «Θέλω να τον δω να σαπίζει στη φυλακή» λέει ο τραγικός πατέρας

Επανέλαβε επίσης την φράση που είπε στους αστυνομικούς μετά το διπλό φονικό ότι έχει ένα «μαύρο πέπλο» μπροστά του, ενώ αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη, γιατί όπως είπε δεν είχε κάνει κάτι κακό. 

«Θυμάμαι μόνο ότι έσπασα το τζάμι της πόρτας. Η πεθερά μου φώναζε ότι θα με κλείσει στο ψυχιατρείο. Μετά δε θυμάμαι τι έγινε. Φεύγοντας συνάντησα τον αδερφό της γυναίκας μου και τον έσπρωξα, αφού δε βρήκα το παιδί μου στο σπίτι», κατέθεσε στον ανακριτή.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top