Μακρινίτσα: «Φονιά» φώναζαν στον 31χρονο που σκότωσε τα δύο αδέλφια

Πήγαν να τον λιντσάρουν φίλοι και συγγενείς της Κωσταντίνας και του Γιώργου

Ένταση επικράτησε λίγο μετά τις 11:00 το πρωί έξω από τα δικαστήρια του Βόλου, κατά την προσαγωγή στον ανακριτή του 31χρονου, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της εν διαστάσει συζύγου του, Kωνσταντίνας, και του αδελφού της, Γιώργου.  

Μακρινίτσα: Το αντίο της κοπέλας του Γιώργου - Δε θα ξεχάσω την αγκαλιά σου

Έξω από τα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί φίλοι και συγγενείς των αδικοχαμένων αδελφών με άγριες διαθέσεις, περιμένοντας να εμφανιστεί ο κατηγορούμενος. 

Δικαστήρια Βόλος

Πλήθος κόσμου περίμενε έξω από τα δικαστήρια Βόλου τον φερόμενο ως δράστη του διπλού φονικού στη Μακρινίτσα

Όταν τον είδαν επιχείρησαν να τον πλησιάσουν απειλητικά. «Φονιάς, φονιάς, σαπίστε τον», φώναζαν οι συγκεντρωμένοι και έτρεξαν να τον λιντσάρουν, όμως απωθήθηκαν από την ισχυρή αστυνομική δύναμη που βρισκόταν ήδη εκεί. 

Φονικό στη Μακρινίτσα: «Βοήθεια σώστε με, έχει έρθει να μας σκοτώσει»

Ο 31χρονος μετά τη σύλληψη του είπε στους αστυνομικούς πως δε θυμόταν τίποτα από τη μοιραία μέρα. Την περασμένη Δευτέρα εισέβαλε σε έξαλλη κατάσταση στο πατρικό σπίτι της 28χρονης εν διαστάσει συζύγου του και δολοφόνησε εκείνη και τον 30χρονο αδελφό της, μαχαιρώνοντάς τους πολλές φορές και αποτελειώνοντας τους με χτυπήματα στην καρδιά. 

Είχε δοθεί εισαγγελική παραγγελία για τον εγκλεισμό του σε ψυχιατρικό ίδρυμα

Ο άνδρας ισχυρίζεται, μέσω του δικηγόρου του, ότι αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, καθώς είχε σύνδρομο καταδίωξης και πίστευε ότι θέλουν να τον σκοτώσουν. 

Απείλησαν να λιντσάρουν τον 31χρονο που σκότωσε τα αδέλφια στη Μακρινίτσα

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, είχε δοθεί εισαγγελική παραγγελία για ακούσια νοσηλεία και υπήρχαν και δύο γνωματεύσεις ψυχιάτρων που ανέφεραν: 

Φονικό Μακρινίτσα: Βουβός θρήνος στην κηδεία των δύο αδελφών

«Παρουσιάζει παραληρηματική διαταραχή με διωκτικά και διεγερτικά συμπτώματα και ενώ δέχτηκε να έχει τακτική παρακολούθηση, αρνείται επιμόνως να έχει φαρμακευτική αγωγή και η ακούσια νοσηλεία του κρίνεται απαραίτητη».

Για άγνωστο, όμως, ακόμη λόγο η εισαγγελική παραγγελία δεν εκτελέστηκε ποτέ και το αίτημα του Κέντρου Ψυχικής Υγείας για ακούσια νοσηλεία δεν προωθήθηκε ποτέ, με αποτέλεσμα ο 31χρονος να κυκλοφορεί ελεύθερος και να απειλεί διαρκώς τη σύζυγο και την οικογένειά της. 

Εξοργισμένοι οι φίλοι και η οικογένεια των θυμάτων στη Μακρινίτσα

Μερικές μέρες πριν από τη δολοφονία, την 1η Απριλίου, το αστυνομικό τμήμα Βόλου σχημάτισε δικογραφία για φραστικό επεισόδιο και ξυλοδαρμό σε βάρος του πατέρα των δύο αδελφών. 

Η αστυνομία τότε τον είχε αναζητήσει, αλλά δεν είχε καταστεί δυνατό να τον συλλάβει, καθώς κρυβόταν. 

Φονικό Μακρινίτσα: Κάρφωσε το μαχαίρι στις καρδιές των θυμάτων

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του taxydromos.gr , οι γιατροί του Κέντρου Ψυχικής Υγείας τον είχαν δει άλλες τρεις φορές μετά από την πρώτη, όταν και δόθηκε η εισαγγελική παραγγελία και οδηγήθηκε συνοδεία αστυνομικών για εξέταση. 

Στις 11 Μαρτίου αποφαίνονται ότι χρήζει εγκλεισμού. Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας φέρεται να διαβιβάζει με υπάλληλο το αίτημα στην Εισαγγελία Βόλου. Περίμενε να προωθηθεί. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επικοινωνούσε με τα δικαστήρια τηλεφωνικά και είχε τη διαβεβαίωση ότι θα δινόταν εισαγγελική παραγγελία για εγκλεισμό.

Φονικό Μακρινίτσα: Ράγισε καρδιές το μοιρολόι της μάνας των δύο αδελφών

Από την άλλη, η Εισαγγελία Βόλου προωθούσε το αίτημα εγκλεισμού προς συζήτηση στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου στις 17 Μαρτίου με την εικόνα ότι ο δράστης νοσηλευόταν ήδη. 

Τίποτα από όλα αυτά όμως δε συνέβη και τελικά έγινε το κακό που όλοι έτρεμαν. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top