Φονικό Μακρινίτσα: Βουβός θρήνος στην κηδεία των δύο αδελφών

«Ελάτε εδώ πουλάκια μου», τους φώναζε ο φερόμενος ως δράστης

Όλα όσα είπε στο star.gr ο Ευάγγελος Σαρακατσιάνος, πρόεδρος του Συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας Μακρινίτσας

Άσχημη μέρα ξημέρωσε σήμερα στη Μακρινίτσα. Από νωρίς το πρωί στο γραφικό χωριό του Πηλίου επικρατούσε νεκρική σιωπή, τα καλντερίμια ήταν άδεια και οι κάτοικοι κλεισμένοι στα σπίτια τους, έκλαιγαν για τα δύο νέα αδέλφια που δολοφονήθηκαν άγρια μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. 

Το μόνο που ακουγόταν ήταν οι καμπάνες που χτυπούσαν πένθιμα και οι λυγμοί των γονιών της Κωνσταντίνας και του Γιώργου που δεν μπορούν να πιστέψουν πως έχασαν για πάντα και τα δύο τους παιδιά. 

Τα κηδειόχαρτα των δύο αδελφών στη Μακρινίτσα

Τα κηδειόχαρτα για την Κωνσταντίνα και τον Γιώργο έξω από την εκκλησία της Μακρινίτσας - TheNewsPaper.gr

Λιγοστοί φίλοι και συγγενείς πήγαν στο σπίτι της οικογένειας και μετέφεραν τα φέρετρα των δύο αδελφών στον Ιερό Ναό Κοιμήσεων της Θεοτόκου. Το προαύλιο της γραφικής εκκλησίας ήταν γεμάτο από στεφάνια 

Φονικό Μακρινίτσα: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στα δύο αδέλφια

Αρκετοί κάτοικοι του χωριού έμειναν έξω από τον ναό, καθώς λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό δεν μπορούσαν να παραστούν στην εξόδιο ακολουθία. Στέκονταν εκεί βουβοί για να συμπαρασταθούν στην οικογένεια και για να αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά τον 30χρονο Γιώργο και την 28χρονη Κωνσταντίνα. 

«Ελάτε εδώ πουλάκια μου» φώναζε ο φερόμενος ως δράστης 

Η μητέρα των θυμάτων, που είδε μπροστά στα μάτια της να δολοφονούνται τα παιδιά της και η οποία δε γλίτωσε από τη μανία του 31χρονου, καθώς τραυματίστηκε ελαφρά, είναι ακόμη σε κατάσταση σοκ. 

Φονικό στη Μακρινίτσα: «Βοήθεια σώστε με, έχει έρθει να μας σκοτώσει»

Στο μυαλό τις έρχονται συνέχεια οι τελευταίες στιγμές που έγινε το κακό. Μιλώντας στο TheNewsPaper.gr περιέγραψε όλα όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ. 

Κηδεία Μακρινιτσα

Πολλοί φίλοι άφησαν στεφάνια έξω από την εκκλησία στη μνήμη των δύο αδελφών και μοίραζαν μπομπονιέρες

«Γύρω στις 20:00 το απόγευμα πήρε τηλέφωνο την κόρη μου και της είπε να κατεβάσει το παιδί στον δρόμο για να το δει. Του απάντησε η Κωνσταντίνα ότι σε αυτή την κατάσταση που βρισκόταν δεν ήταν δυνατόν να το κάνει», είπε η μητέρα

Φονικό Μακρινίτσα: «Έχω ένα σκοτεινό πέπλο, δε θυμάμαι τι έκανα»

Αυτό τον εκνεύρισε. Της είπε ότι θα ανέβει στο σπίτι κι η 28χρονη του απάντησε ότι θα καλέσει την αστυνομία. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ο φερόμενος ως δράστης ανέβηκε το απότομο καλντερίμι και έφτασε στο πατρικό σπίτι της γυναίκας του. 

Κάτοικοι μεταφέρουν τα φέρετρα των δύο νεκρών

Οι κάτοικοι στη Μακρινίτσα δεν μπορούν να πιστέψουν το κακό που συνέβει στο χωριό τους

Μπαίνοντας στην αυλή φώναζε «ελάτε εδώ πουλάκια μου» και αμέσως ξεκίνησε να πετά πέτρες και ξύλα για να σπάσει την πόρτα του πάνω ορόφου της διπλοκατοικίας. Επειδή δεν τα κατάφερε κατέβηκε στο ισόγειο, όπου έπραξε το ίδιο, την ώρα που απεγνωσμένα η 28χρονη τηλεφωνούσε στην Αστυνομία και ζητούσε βοήθεια.

Φονικό Μακρινίτσα: Προφυλακιστέος ο φερόμενος ως δράστης

Η μητέρα της άρπαξε το δύο ετών εγγονάκι της και το κλείδωσε σε ένα δωμάτιο μαζί με τον παππού του για να είναι ασφαλές. 

Θρήνος στη Μακρινίτσα για τα δύο αδέλφια

Βουβός θρήνος για τα δύο αδέλφια που δολοφονήθηκαν στη Μακρινίτσα

«Με έπιασε και με χτύπησε με το μαχαίρι σε δύο σημεία και το πρόσωπο. Θα με σκότωνε. Όμως εκείνη την ώρα κατέβηκε από τη σκάλα η κόρη μου και πήγε κατά πάνω της. Την μαχαίρωσε αμέσως και το κορίτσι έπεσε κάτω σε λίμνη αίματος. Το παιδάκι -μόλις 2,5 ετών- φοβισμένο φώναζε βοήθεια και έπαιρνε αγκαλιά τον παππού του. Αμέσως μετά, μόλις ειδοποιήθηκε ο αδερφός της κοπέλας, του έστησε καρτέρι και τον σκότωσε κι αυτόν», είπε η μητέρα των θυμάτων.

Δικηγόρος 31χρονου: «Αντιμετωπίζει σοβαρό ψυχολογικό προβλημα»

Από την πλευρά του ο συνήγορος του 31χρονου, Δ. Βούλγαρης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Astra, υποστήριξε πως ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει σοβαρό ψυχολογικό πρόβλημα.

Ο φερόμενος ο δράστης του διπλού φονικού στη Μακρινίτσα

Ο 31χρονος που κατηγορείται για το διπλό φονικό στη Μακρινίτσα

«Ο πελάτης μου έχει διαγνωστεί από τους γιατρούς. Ήταν υπό φαρμακευτική αγωγή και παρακολούθηση. Έχω την εντύπωση ότι δε λάμβανε την αγωγή, ο γιατρός γράφει ότι δε συνεργαζόταν. Το πρόβλημα είναι δεδομένο, δεν είχε καταλογισμό, δε θυμάται καν τι έκανε. Θυμάται μέχρι την ώρα που πήγε να δει το παιδί του. Έσπασε το τζάμι. Θυμάται ότι έσπρωξε τη γυναίκα του και τον αδερφό της, δε θυμάται με τίποτα ότι πήρε μαχαίρι και τους κατάφερε χτυπήματα» είπε ο δικηγόρος.

Μακρινίτσα: «Θέλω να τον δω να σαπίζει στη φυλακή» λέει ο τραγικός πατέρας

Πρόσθεσε, επίσης, ότι είχε μανία καταδίωξης και νόμιζε ότι τον κυνηγούν για να τον σκοτώσουν. 

«Τώρα είναι συντετριμμένος και δεν το πιστεύει. Κάνει ερωτήσεις “χτύπησαν πολύ, είναι καλά;”. Είναι σε τέτοια διαταραχή που δεν το πιστεύει και ο ίδιος. Είναι σίγουρα διαταραγμένη προσωπικότητα, έχει σοβαρό ψυχικό νόσημα. Πιστεύω ότι έπρεπε να υπάρχει άλλη αντιμετώπιση για τον άνθρωπο, από τότε που επιλήφθη η Εισαγγελία. Αν είχαμε αναγκαστική νοσηλεία θα είχαν αποφευχθεί όλα αυτά» επισήμανε ο κ. Βούλγαρης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top