Φονικό Μακρινίτσα: Προφυλακιστέος ο φερόμενος ως δράστης

«Κλείστε με μέσα, σε ένα μήνα θα βγω» φώναζε στα θύματα

Δείτε στο βίντεο το ρεπορτάζ της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή, ασκήθηκε από την εισαγγελία Βόλου στον φερόμενο ως δολοφόνο της Μακρινίτσας. 

Φονικό Μακρινίτσα: «Έχω ένα σκοτεινό πέπλο, δε θυμάμαι τι έκανα»

Ο 31χρονος κατηγορείται ότι σκότωσε με μαχαιριές την εν διαστάσει σύζυγό του και τον αδερφό της στο σπίτι τους στη Μακρινίτσα Πηλίου το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ τραυμάτισε και τη μητέρα των θυμάτων.  

Δολοφονία Μακρινίτσα - Ο δράστης στον Εισαγγελέα Βόλου

Φωτογραφία: InTime

Οι κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν είναι οι δυο δολοφονίες με λάμα 25 εκατοστών και μια απόπειρα, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Σύμφωνα με το e-thessalia.gr, ο δικηγόρος του ζήτησε προθεσμία μέχρι την Παρασκευή για να απολογηθεί.

Φονικό Μακρινίτσα: Αύριο το πρωί κηδεύονται τα δύο αδέλφια

Ο φερόμενος δράστης δήλωσε στον εισαγγελέα ότι το μαχαίρι το είχε πάντα μαζί του για να αμύνεται, ενώ στις ψυχιατρικές γνωματεύσεις που εξετάστηκαν είχε καταγραφεί πως είχε σύνδρομο καταδίωξης. 

Δολοφονία Μακρινίτσα - Αυτός είναι ο φερόμενος δράστης

Φωτογραφία: InTime

Στην απολογία του έγινε γνωστό πως είχε κριθεί ότι έχρηζε νοσηλείας από τον Μάρτιο καθώς δεν λάμβανε ούτε τα φάρμακά του αλλά δεν είχε κλειστεί σε ψυχιατρική κλινική και σήμερα θα γινόταν το δικαστήριο για την ακούσια νοσηλεία που είχε ζητήσει η σύζυγός του.

Μακρινίτσα: Σκότωσε την πρώην σύντροφό του και τον αδερφό της

Το μεσημέρι της Τρίτης έφτασε στον Εισαγγελέα Βόλου ο φερόμενος ως δράστης

Λίγα λεπτά πριν από τις 14.00, όχημα της Ασφάλειας Βόλου έφτασε στην πίσω πόρτα των Δικαστηρίων και αστυνομικοί οδήγησαν τον κατηγορούμενο εντός του Δικαστικού Μεγάρου, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Στον Εισαγγελέα ο φερόμενος δολοφόνος στη Μακρινίτσα

Φωτογραφία: InTime

Ο κατηγορούμενος για το διπλό φονικό παρέμεινε επί μία ώρα στο κτίριο και στον εισαγγελέα. 

Δολοφονίες Μακρινίτσα: Ο δράστης φέρεται να προκαλούσε τα θύματα – «Δε με νοιάζει, θα με κλείσουν μέσα, σε ένα μήνα θα βγω»

Ο δράστης μάλιστα, φέρεται να προκαλούσε τα θύματά του όταν ζητούσαν την προστασία της Δικαιοσύνης για να μην πλησιάζει την πρώην σύζυγό του, λέγοντάς τους «δε με νοιάζει, θα με κλείσουν μέσα, σε ένα μήνα θα βγω».

Φονικό στη Μακρινίτσα: «Βοήθεια σώστε με, έχει έρθει να μας σκοτώσει»

Την ίδια ώρα, ο πατέρας των δύο άτυχων παιδιών, ζητά με σπαραγμό να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο άνθρωπος που τους στέρησε τη ζωή.

Ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη θα ζητήσει η υπεράσπιση του δολοφόνου

Ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη θα ζητήσει η υπεράσπιση του 31χρονου δολοφόνου των δύο αδελφών στη Μακρινίτσα, για τον οποίο ισχυρίζεται ότι δεν έχει αντιληφθεί, λόγω ψυχιατρικής διαταραχής το αποτρόπαιο της πράξης του.

Ο συνήγορος υπεράσπισης, Δημήτρης Βούλγαρης εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια των θυμάτων, με την οποία είχε ιδιαίτερη σχέση, διότι ήταν δικηγόρος του κατηγορούμενου και της συζύγου του, από τότε που γνωρίστηκαν μέχρι σήμερα.

Μακρινίτσα: «Θέλω να τον δω να σαπίζει στη φυλακή» λέει ο τραγικός πατέρας

«Ο πελάτης μου πάσχει από σοβαρή ψυχική διαταραχή που είναι διαγνωσμένη ακόμη και από τους γιατρούς του Νοσοκομείου Βόλου. Είχε δεχθεί η Εισαγγελία αίτηση για ακούσια νοσηλεία από 15 Ιανουαρίου μετά από αίτημα της συζύγου που είχε αντιληφθεί το πρόβλημα. Η διαδικασία είχε ολοκληρωθεί σε σχέση με το Νοσοκομείο, όμως δεν διατάχθηκε η ιατρική του παρακολούθηση, αλλά του δόθηκε φαρμακευτική αγωγή, η οποία δεν τηρήθηκε και γι’ αυτό ουσιαστικά θεωρώ ότι επιβάλλεται να διαταχθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη», επισήμανε ο κ. Βούλγαρης.

Ψυχικά διαταραγμένος λέγεται πως είναι ο φερόμενος ως δράσης

Σύμφωνα με το e-thessalia.gr, o φερόμενος ως δράστης σε λίγες ημέρες θα περνούσε νέα ψυχιατρική αξιολόγηση από το Κέντρο Ψυχικής Υγείας, καθώς από τον Φεβρουάριο είχε ζητήσει η σύζυγός του να εξετασθεί ψυχιατρικά.

Είχε υποβληθεί σε αξιολόγηση αλλά δεν κρίθηκε περιστατικό για εγκλεισμό και τις επόμενες ημέρες θα γινόταν επανεξέταση. Λάμβανε ωστόσο φαρμακευτική αγωγή.

Δολοφονία Μακρινίτσα: Το ζευγάρι σε παλιές στιγμές

Φωτογραφία: InTime/ Το ζευγάρι σε παλιές ευτυχισμένες στιγμές

Σύμφωνα με μαρτυρίες στενών φιλικών προσώπων της δολοφονημένης κοπέλας, η ίδια είχε ζητήσει την ψυχιατρική εξέταση για τις κακοποιητικές του συμπεριφορές το τελευταίο πεντάμηνο, που οδήγησαν στον οριστικό χωρισμό τους πριν ένα μήνα. «Δεν με μοιάζει. Θα με κλείσουν ένα μήνα μέσα και θα βγω» φέρεται να της απαντούσε.

Σπαράζει ο πατέρας θυμάτων: «Να σαπίσει στη φυλακή»

Δε μπορούσε να σταματήσει ούτε δευτερόλεπτο τα δάκρυά του ο πατέρας των δύο νεαρών παιδιών που σφαγιάστηκαν από τον 31χρονο Βολιώτη, στο σπίτι τους στη Μακρινίτσα.

Ο πατέρας μίλησε στο TheNewspaper.gr: «Την Πέμπτη κάναμε την καταγγελία στην αστυνομία. Ήρθε εδώ και χτύπησε εμένα και την κόρη μου. Η Κωνσταντίνα δήλωσε στην αστυνομία ότι θα θρηνήσουμε θύματα. Και είχε δίκιο. Τη ζήλευε παθολογικά. Μας απειλούσε όλους τον τελευταίο καιρό. Κι εμένα. Το παιδί μου ετοιμαζόταν να πάει να πιάσει δουλειά. Ένα πράγμα θέλω μόνο. Να σαπίσει στη φυλακή».


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top