Κορωνοϊός: Πάνω από 2.000 κρούσματα αναμένονται σήμερα

«Γύρω στις 20 Μαρτίου η κορύφωση του τρίτου κύματος»

Νέα έκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού αναμένεται σήμερα στη χώρα μας, την ώρα που η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία, ειδικά στην Αττική είναι ασφυκτική. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτά ξεπερνούν ήδη, από νωρίς το πρωί, τα 2.200, φτάνοντας κοντά στα 2.300.

Xθες ανακοινώθηκαν 1.165. Υπενθυμίζεται ότι ο αριθμός των διασωληνωμένων σε ΜΕΘ όλης της χώρας αυξήθηκε σε 477, ενώ στις ΜΕΘ της Αττικής, η πληρότητα φτάνει το 91%.

Lockdown... free τον Ιούνιο: Πότε ανοίγει λιανεμπόριο, σχολεία και εστίαση

Τζανάκης: «3.100 κρούσματα την ημέρα»

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για την εξέλιξη της πανδημίας τις επόμενες μέρες στη χώρα μας. 

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης Ν. Τζανάκης εκτίμησε ότι η κορύφωση του τρίτου κύματος θα έρθει γύρω στις 20 Μαρτίου και ενδεχομένως τα κρούσματα να φτάσουν και τα 3.100. Ωστόσο, όπως εξήγησε, ο μέσος κυλιόμενος όρος θα παραμείνει στα 2.500 – 2.550 κρούσματα ημερησίως. 

Κορωνοϊός: Δύο ιδιωτικές κλινικές στη μάχη κατά της πανδημίας

Προέβλεψε ακόμα πως μέχρι το τέλος Μαρτίου με αρχές Απριλίου οι κλίνες ΜΕΘ μπορεί να έχουν φτάσει τις 620 και η κατάσταση στα νοσοκομεία να αρχίσει να εξομαλύνεται. 

«Αν τώρα δεν είχαμε λάβει αυτά τα μέτρα και δεν είχαν αυξηθεί οι κλίνες, θα είχε καταρρεύσει το ΕΣΥ στην Αττική. Νομίζω ότι αυτό έχει αποφευχθεί και οριακά μπορεί να ανταπεξέλθει», δήλωσε. 

Σήμερα το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως δύο ιδιωτικές κλινικές, το Ιατρικό Περιστερίου και το ΛΗΤΩ από την Πέμπτη θα αρχίσουν να νοσηλεύουν περιστατικά covid-19.

Με κορωνοϊό τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας

Επίσης, το «Σισμανόγλειο» έγινε νοσοκομείο αναφοράς αποκλειστικά για περιστατικά covid, ενώ στο σύστημα τον εφημεριών μπήκε και το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν».

Ο κ. Τζανάκης,πάντως, τάχθηκε επίσης υπέρ του ανοίγματος της αγοράς στις 22 Μαρτίου, ενώ αναφερόμενος στις μεταλλάξεις εξήγησε πως είναι δύσκολο να δούμε ταχύτερη αποκλιμάκωση, καθώς υπάρχει πολύ μεγάλη διασπορά τους, ενώ είναι και πιο μεταδοτικές. 

«Για να κατασταλεί πλήρως το φαινόμενο, πρέπει να υπάρξει ένα μείγμα μέτρων, τα οποία σαν κοινωνία δεν μπορούμε να τα εφαρμόσουμε. Δεν μπορούμε να κλειστούμε σπίτια μας για πολλές μέρες, όπως κάναμε τον Μάρτιο», είπε. 

Πέθανε από κορωνοϊό βρέφος 37 ημερών - Νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παίδων

Όσο για το ενδεχόμενο αύξησης των κρουσμάτων σε περίπτωση ανοίγματος της αγοράς, σημείωσε πως είναι πιο ανησυχητικό που η οικονομία παραμένει κλειστή και ότι τα 1.000 – 1.200 κρούσματα ημερησίως είναι διαχειρίσιμα. 

Σαρηγιάννης: «Μία εβδομάδα μετά τα καταστήματα να ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια»

Υπέρ του ανοίγματος των καταστημάτων στις 22 Μαρτίου τάχθηκε και ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δ. Σαρηγιάννης. 

Αποκάλυψη Star: Δυσοίωνες προβλέψεις για τα νοσοκομεία στις 20-25 Μαρτίου

Όπως είπε, βρισκόμαστε ήδη στην κορύφωση του τρίτου κύματος και από το Σαββατοκύριακο θα αρχίσουμε να βλέπουμε μείωση των κρουσμάτων. Όμως, όπως είπε, η κορύφωση των αναγκών σε κλίνες ΜΕΘ θα είναι γύρω στις 24 – 26 Μαρτίου.

Ο κ. Σαρηγιάννης είπε πως πρώτα πρέπει να ανοίξουν τα καταστήματα και μετά από μια εβδομάδα να λειτουργήσουν ξανά τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, αλλά όχι τα Δημοτικά, ώστε να μην αυξηθεί πολύ η κινητικότητα στους δρόμους.  

Κορωνοϊός: 2.572 ασθενείς στα νοσοκομεία την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου

Προς το παρόν πάντως όσοι γνωρίζουν καλά τα πράγματα μιλούν για κατάσταση πολέμου στα νοσοκομεία. Το τελευταίο 24ωρο έγιναν 402 νέες εισαγωγές ασθενών. Σύμφωνα με τα στοιχεία, 2.798 ασθενείς νοσηλεύονται σε απλές κλίνες και 496 στις ΜΕΘ. Στην Αθήνα οι κενές κλίνες είναι 37 και στη Θεσσαλονίκη 62. 

Κρούσματα σήμερα: Πόσα κατέγραψαν Αττική, Θεσσαλονίκη και Αχαΐα

Σύμφωνα με στοιχεία που μετέδωσε η ΕΡΤ, σε κάθε εφημερία γίνονται 40-60 εισαγωγές στα νοσοκομεία, ενώ μόνο το τελευταίο 24ωρο έγιναν 145 εισαγωγές σε 4 νοσοκομεία που εφημέρευαν. Παράλληλα, στο «Γεννηματάς» όλες οι κλίνες στις ΜΕΘ είναι γεμάτες.

Επίσης, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα ο ΣΚΑΪ, από την 1η ως την 7η Μαρτίου, εισήχθησαν στα νοσοκομεία 2.572 πολίτες, με το περασμένο Σάββατο να σημειώνεται ρεκόρ με 429 εισαγωγές.

Αναλυτικά οι εισαγωγές ανά ημέρα

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ οι εισαγωγές στα νοσοκομεία ανά ημέρα για τον Μάρτιο ήταν:

  • 1 Μαρτίου: 289
  • 2 Μαρτίου: 394
  • 3 Μαρτίου: 365
  • 4 Μαρτίου: 402
  • 5 Μαρτίου: 356
  • 6 Μαρτίου: 429
  • 7 Μαρτίου: 337

Ο μέσος όρος της εβδομάδας αυτής ήταν 367 εισαγωγές την ημέρα ενώ την προηγούμενη εβδομάδα, την τελευταία του Φεβρουαρίου ο μέσος όρος ήταν 292 οι εισαγωγές.

Κορωνοϊός: 1.165 νέα κρούσματα - Στους 477 οι διασωληνωμένοι ασθενείς

Την ίδια ώρα, έχει μειωθεί και ο μέσος όρος της ηλικίας όσων νοσηλεύονται στις ΜΕΘ. 

Στις αρχές του μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η διευθύντρια της Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα, ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων διαμορφωνόταν στα 65 έτη για τις γυναίκες και στα 67 έτη για τους άνδρες, ενώ πλέον υπάρχουν και ασθενείς κάτω των 40 ετών που έχουν διασωληνωθεί.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top