Κορωνοϊός: Δύο ιδιωτικές κλινικές στη μάχη κατά της πανδημίας

To Ιατρικό Περιστερίου και το Λητώ θα δέχονται περιστατικά covid-19

Στο ΕΣΥ περνούν εθελουσίως δύο μεγάλες ιδιωτικές κλινικές για να συμβάλουν στην καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Αποκάλυψη Star: Δυσοίωνες προβλέψεις για τα νοσοκομεία στις 20-25 Μαρτίου

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, το Ιατρικό Περιστερίου και η κλινική ΛΗΤΩ θα συμβάλουν στον «πόλεμο» κατά της πανδημίας στη χώρα μας.

Οι κλινικές αυτές θα δέχονται ασθενείς με covid- 19 από την Πέμπτη. 

Κρούσματα σήμερα: Πόσα κατέγραψαν Αττική, Θεσσαλονίκη και Αχαΐα

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, με επιστολή του Προέδρου του, Γιώργου Αποστολόπουλου, ανακοίνωσε στο υπουργείο Υγείας ότι παραχωρεί εθελουσίως στο Ε.Σ.Υ. το Ιατρικό Περιστερίου, με την πλήρη στελέχωσή του σε ιατρονοσηλευτικό, διοικητικό και πάσης φύσεως προσωπικό που ήδη υπηρετεί εκεί.

Κορωνοϊός: 1.165 νέα κρούσματα - Στους 477 οι διασωληνωμένοι ασθενείς

Το Ιατρικό Περιστερίου θα νοσηλεύει covid περιστατικά από την Πέμπτη 11 Μαρτίου και θα τελεί υπό τη διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Επίσης, ο Όμιλος Hellenic Healthcare Group, με επιστολή του Διευθύνοντος Συμβούλου του, Δημήτρη Σπυρίδη, παραχωρεί εθελουσίως στο Ε.Σ.Υ. την ιδιωτική κλινική ΛΗΤΩ, με την πλήρη στελέχωσή της σε ιατρονοσηλευτικό, διοικητικό και πάσης φύσεως προσωπικό που ήδη υπηρετεί εκεί.

Το τελευταίο 24ωρο εισήχθησαν στα νοσοκομεία  άλλοι 402 ασθενείς με κορωνοϊό. Συνολικά, οι νοσηλευόμενοι ανέρχονται σε 3.758, με τους 960 να βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, Αυξημένης Φροντίδας, Ειδικών Λοιμώξεων. Περισσότεροι από τους μισούς, 216, χθες εισήχθησαν σε νοσοκομεία της Αττικής, ενώ οι διασωληνωμένοι ήταν συνολικά 471. Η πληρότητα δε στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της Αττικής αγγίζει πλέον το 91%.

Από αύριο τέλος μπαίνει στις εφημερίες του ΕΣΥ στην Αττική το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», το οποίο θα αντικαθιστά το «Σισμανόγλειο», που πλέον θα είναι νοσοκομείο αναφοράς αποκλειστικό για κορωνοϊό, όπως το «Σωτηρία». Συνολικά, θα διατεθούν 301 κλίνες ενώ υπάρχει πρόβλεψη να αναπτυχθούν και πολυδύναμες ΜΕΘ στα χειρουργεία και τις αίθουσες ανάνηψης.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top