Αποκάλυψη Star: Δυσοίωνες προβλέψεις για τα νοσοκομεία στις 20-25 Μαρτίου

Το 90% των ΜΕΘ θα είναι κατειλημμένες

Μαύρες προβλέψεις για την κατάσταση στα νοσοκομεία μέχρι τις 25 Μαρτίου. Ρεπορτάζ της Κατερίνας Παπακωστοπούλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Μεγάλη είναι η πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας της χώρας μας μετά την έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό. Οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες για το μέλλον των νοσοκομείων, αφού δε δύο εβδομάδες προβλέπεται ότι το 90% των ΜΕΘ θα είναι κατειλημμένες.

Πέθανε από κορωνοϊό βρέφος 37 ημερών - Νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παίδων

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Κατερίνας Παπακωστοπούλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η κατάσταση αναμένεται να γίνει ακόμα πιο ασφυκτική το διάστημα 20-25 Μαρτίου και αναμένεται να καλυφθούν οι ΜΕΘ που προβλέπεται να εξυπηρετήσουν Covid περιστατικά. Την παρατήρηση αυτή φέρεται να έκανε και ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσίοδρας στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κρούσματα σήμερα: Πόσα κατέγραψαν Αττική, Θεσσαλονίκη και Αχαΐα

Κορωνοϊός: «Έκρηξη» εισαγωγών ασθενών με κορωνοϊό τον Μάρτιο

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου καταγράφηκαν συνολικά 14.108 νέα κρούσματα κορωνοϊού, έγιναν 2.716 εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας, εκ των οποίων οι 1.579 σε εκείνα της Αττικής, οι διασωληνωμένοι εκτινάχθηκαν στους 466, ενώ καταγράφηκαν 254 θάνατοι.

Κορωνοϊός: 1.165 νέα κρούσματα - Στους 477 οι διασωληνωμένοι ασθενείς

Στην επικράτεια, οι νοσηλευόμενοι την Κυριακή «άγγιζαν» τους 3.647, με το 1/4 εξ αυτών να νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, Αυξημένης Φροντίδας, και Ειδικών Λοιμώξεων.

Κορωνοϊός: 1.165 νέα κρούσματα

Σήμερα, Δευτέρα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.165 νέα κρούσματα. Ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών έφτασαν τους 477 και κατέληξαν ακόμα 39 ασθενείς.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή τα τεστ κορωνοϊού που διεξάγονται είναι μειωμένα. Συγκεκριμένα, χθες έγιναν 19.025 συνολικά διαγνωστικά τεστ.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top